Більше не можемо брехати: іранські журналісти зважилися на резонансне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Більше не можемо брехати: іранські журналісти зважилися на резонансне зізнання

Більше не можемо брехати: іранські журналісти зважилися на резонансне зізнання
Джерело:  online.ua

Після жахливої та резонансної авіакатастрофи українського боїнга МАУ з іранської державної телерадіокомпанії IRIB почали звільнятися журналісти. Окрім того, в країні зафіксовано різке зростання кризи довіри до влади і провладних ЗМІ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське видання "The Guardian".

Так, дві журналістки заявили, що звільнилися з роботи, а третя пішла нещодавно. Одна із журналісток працювала в IRIB 13 років і публічно вибачилася за те, що "протягом цих 13 років брехала глядачам". Інша ведуча працювала 21 рік. Вони запевняють, що більше не зможуть продовжувати роботу у державних ЗМІ.

"Не важко здогадатися, що дії журналісток викликані тим, що спочатку іранські держчиновники намагалися заперечувати, що український літак збили помилково силами ППО. Криза довіри до влади змушує навіть деякі новинні агентства, які найбільш тісно пов'язані з режимом, почати висвітлювати вуличні протести", - пише видання.

Окрім того,асоціація іранських журналістів у Тегерані заявила, що у країні відбувається "похорон суспільної довіри".

"Ми брешемо голосніше, коли брешемо самим собі, і співробітники державного телебачення визнають, що довіра до них втрачено, не підозрюючи, що авторитет цього ЗМІ і більшості вітчизняних засобів масової інформації давно зникли", - заявили в асоціації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іранський лідер Хассан Рухані повідомив, що в рамках судової системи планують створити спеціальний суд для розслідування причин катастрофи українського літака під Тегераном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?