Більше ніхто не буде чекати - Україна зробила останнє попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше ніхто не буде чекати - Україна зробила останнє попередження Путіну

Більше ніхто не буде чекати - Україна зробила останнє попередження Путіну
Джерело:  online.ua

7 травня очільник ОПУ Андрій Єрмак зробив останнє попередження команді президента РФ Володимира Путіна - він звернув увагу на те, що офіційний Київ на наступні засідання Тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Сході України в Мінську буде обов'язково запрошувати переселенців із Донбасу. Про це він повідомив під час зустрічі представників ТКГ з журналістами. За його словами, наша країна буде ініціатором, Україна буде домінуючою стороною всіх подальших переговорів, повідомляє ONLINE.UA.

"Більше ніхто не буде чекати. Війна йде на нашій території, гинуть наші люди – тому ми сьогодні будемо займати домінуючу позицію.З наступного засідання Україна представить із нашого боку людей, які є представниками (окупованих) територій. Це громадяни України. Це дуже важливо, тому що дуже багато людей, які проживають на території Л/ДНР, отримали російські паспорти", - зазначив Андрій Єрмак.

За його словами, офіційний Київ буде залучати осіб, які переміщені, які вимушено сьогодні проживають не на окупованих територіях, але мають там (в ОРДЛО – ред.) прописку і були змушені виїхати – але це громадяни України, жителі Донбасу.

"В якості запрошених ми будемо запрошувати цих людей на наступні засідання Тристоронньої контактної групи. Тому що монополія, яка існувала 6 років, коли там сиділи лише представники "ЛНР" і "ДНР"… Сьогодні розганяється "зрада", але при цьому 6 років усі закривали очі і сиділи з ними за одним столом", - розповідає глава ОПУ.

Він також звернув увагу на те, що віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков та його команда будуть активно працювати над формуванням списку можливих представників- переселенців – і залежно від тематики засідань їх будуть запрошувати у необхідній кількості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 травня очільник Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з журналістами за участі представників ТКГ нагадав про безкомпромісні вимоги, які офіційний Київ озвучив пропросійським силам. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?