Більшості громадян РФ заборонять в’їзд в Естонію в найближчі тижні
Категорія
Політика
Дата публікації

Більшості громадян РФ заборонять в’їзд в Естонію в найближчі тижні

Більшості громадян РФ заборонять в’їзд в Естонію в найближчі тижні
Джерело:  online.ua

Естонія планує припинити в’їзд більшості росіян до країни протягом кількох тижнів, якщо це можливо, діючи спільно зі своїми регіональними партнерами. Про це заявив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Джерело: Reuters

Естонія планує повністю обмежити в'їзд росіянам з деякими винятками

Це потребує деякого часу, але я думаю, що час також має вирішальне значення, дивлячись на таку величезну кількість російських громадян, які в’їжджають, - сказав Рейнсалу у Празі після дводенної зустрічі зі своїми колегами з ЄС.

Міністри ЄС вирішили призупинити угоду про спрощену видачу віз для росіян, але не погодили загальноєвропейську заборону віз, до якої закликали Україна та кілька держав-членів.

Заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Москва не залишить цей крок "без наслідків".

ЄС залишив незрозумілим, які односторонні заходи можуть вжити Естонія, Латвія, Литва, Польща та Фінляндія, які мають сухопутні кордони з Росією, щоб обмежити в'їзд росіян.

Однак Рейнсалу сказав, що Естонія збирається виробити рішення у своєму регіоні шляхом співпраці та на основі «нашої національної компетенції з точки зору національної безпеки».

Естонія хоче заборонити в'їзд росіян з міркувань безпеки, незалежно від того, видані їхні шенгенські візи Естонією чи будь-якою іншою країною, сказав він, маючи на увазі Шенгенську зону.

Я б дуже вітав... рішення в найближчі дні, найближчі тижні, згідно з якими ми, у повній відповідності до Шенгенського візового кодексу, заборонимо в’їзд на наші національні території цим людям з Російської Федерації, не роблячи жодної різниці, якщо вони мають шенгенську візу, видану Естонією або іншою країною Шенгену, – сказав міністр.

Рейнсалу сказав, що за останні шість місяців 300 тис росіян в'їхали в його країну з населенням 1,3 млн осіб, і він прагне скоротити цю кількість "найзначніше".

Однак, зазначив міністр, будуть винятки.

Росіян пустять в країну з гуманітарних, сімейних чи медичних причин, або якщо вони приїжджають як дипломати, додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?