Литви закликає заборонити в’їзд росіян на рівні ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Литви закликає заборонити в’їзд росіян на рівні ЄС

Литви закликає заборонити в’їзд росіян на рівні ЄС
Джерело:  online.ua

Влада Литви публічно підтримала ініціативу Естонії заборонити в'їзд до країни росіянам з виданими нею шенгенськими візами. Однак на цьому офіційний Вільнюс не зупинився й звернув увагу Брюсселю на те, що обмеження діють ефективніше, якщо вони застосовуються на рівні Європейського Союзу.

Джерело:  LRT

Литви закликає заборонити в’їзд росіян на рівні ЄС

Міністерство закордонних справ Литви зазначило, що установи країни, які мають повноваження у сфері державної безпеки, видачі віз і прикордонного контролю, "оцінюють рішення, прийняті Естонією та Латвією".

Згідно з початковою оцінкою відповідальних інституцій, рішення Естонії та Латвії по суті дуже схожі на обмеження, які зараз діють у Литві... Литва послідовно виступає за санкції проти агресивних держав і дотримується позиції, що обмеження працюють ефективніше, якщо вони застосовуються на рівні ЄС, - наголосили представники дипломатичного відомства країни.

Не можна також не згадати про те, що одразу після вторгнення армії РФ в Україну Литва однією з перших країн Євросоюзу обмежила видачу нових шенгенських і національних віз громадянам Росії.

Проте офіційний Таллінн вирішив піти далі, обмеживши в'їзд в країну росіянам, які вже мають шенгенські візи, видані Естонією.

З окремою заявою з цього приводу також виступила влада Чехії, яка зараз головує в ЄС. Вона звернула увагу на те, що заборона на видачу віз усім громадянам Росії може доповнити санкції, вже введені раніше Брюсселем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?