Співробітники ФСБ ні за які гроші не хочуть їхати воювати в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Співробітники ФСБ ні за які гроші не хочуть їхати воювати в Україні

Співробітники ФСБ ні за які гроші не хочуть їхати воювати в Україні
Джерело:  online.ua

Журналісти проекту "Можемо пояснити" із посиланням на власні джерела у ФСБ РФ заявляють, що співробітники спецслужби РФ навіть за великі гроші не погоджуються їхати воювати проти України.

Джерело: Telegram-канал"Можемо пояснити"

Співробітники ФСБ відмовляються їхати в Україну

Зазначається, що наразі Кремль намагається створити нові підрозділи ФСБ на окупованих територіях Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Наразі кремлівським окупантам гостро не вистачає військових контррозвідки, від помічників чергового коменданта до оперативників і керівників середньої ланки.

Та оскільки бажаючих їхати воювати проти України дуже мало, керівництво ФСБ шантажує працівників, у відношені до яких існує загроза звільнення.

Якщо людина на межі звільнення або "попереджена про неповну службову відповідність", то їй пропонують виїхати на війну. Обдзвонюються і колишні працівники спецслужби, які позбулися свого місця за дискредитуючих підстав.

Однак зусилля майже ні до чого не приводять. Джерело повідомило, що люди відмовляються, хоч їм і пропонують великі гроші.

З тис 200 осіб, яких обдзвонили, тільки троє сказали, що подумають. І це незважаючи на обіцянки величезних виплат і пільг, - повідомив співрозмовник видання, який працює в ФСБ РФ.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Співробітникам ФСБ обіцяють платити від 450 до 600 тисяч рублів на місяць, якщо вони погодяться на "відрядження". Це в 6-8 разів більше, ніж зарплата за контрактом.

Багато хто "купує здоров'я". Потрібна довідка з відомчої поліклініки коштує 300-400 тисяч рублів. Багато хто приносять довідки, що необхідний догляд за близькими. Зрозуміло, що це приводи, але з такими довідками юридично ніхто не може їх відправити. Крім того, в начальстві бояться хвилі невдоволень і судових позовів, -зазначив співрозмовник.

Відмови стали наслідком виснаженості. Спецслужба перебуває "в посиленні" п'ять місяців, а відпустки скасовано. Однак внутрішній відділ безпеки ФСБ уважно стежить за настроями серед співробітників. Якщо хтось висловлюється проти так званої "спецоперації", з ним одразу проводять профілактичні бесіди. Були також показові посилання на Далекий Схід і в Анадир. Тим часом у ФСБ хочуть пом'якшити умови для набору людей. Згідно з новим проектом указу, в спецслужбі зможуть працювати співробітники з середньою освітою і без досвіду строкової служби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?