Резніков прокоментував удар по аеродрому армії РФ в анексованому Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков прокоментував удар по аеродрому армії РФ в анексованому Криму

Резніков прокоментував удар по аеродрому армії РФ в анексованому Криму
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони України Олексій Резніков зазначив, що вибухи на аеродромі "Саки" в анексованому РФ Криму стались ймовірно через порушення правил пожежної безпеки.

Джерело: телеканал  DR Denmark

Резніков не підтвердив причетність ЗСУ до ударів по аеродрому Саки

Моя відповідь дуже проста. Я думаю, що солдати на цій базі порушили правила. Вони ймовірно кинули недопалки одночасно в різних місцях - і ми побачили результат цього. Так що це дуже небезпечно - курити в небезпечних місцях, - іронічно заявив Резніков.

За його словами, це аеродром був ключовим, звідки кремлівські окупанти здійснювали вільоти для нанесення авіаударів по території України.

Ми побачимо супутникові знімки і тоді зрозуміємо, який насправді результат для них. Але я думаю, що вони втратили кілька літаків, а також бомби і ракети. Вони використовують цей аеродром проти України. Вони бомблять нас, стріляють по нас, запускають крилаті і балістичні ракети. Це була основна база, щоб нести біду і звірства в Україну, - наголосив Резніков.

За інформацією ГУР із посиланням на перехоплені розмови прокремлівських бойовиків так званих "ЛДНР", вони не розуміють причини вибухів на аеродромі "Саки" та вважать, що усьому виною недбальство.

Вони обговорюють, що підрозділам з незаконних "республік" не вистачає піхоти. Тому їх можуть переформувати і знову кинути у бій.

Також бойовики обговорюють недавні вибухи у Криму.

Там по Криму, аеропорт який, ну кажуть, зірвався там. Кажуть, недбалість. При заправці боєприпаси зірвалися в Криму, - каже один з окупантів.

У відповідь інший заявив, що вибухи нібито були результатом ракетного удару. Окупант зазначив, що не вірить у "хвалену" російську ППО.

Між тим, за словами британського експерта з питань України  Тімоті Еша, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін може вже в листопаді запропонувати Україні нові переговори з метою змусити прийняти мир на власних умовах.

Експерт наголосив, що Путін хоче зберегти хоча б якийсь вплив на НАТО та вимушений буде домовлятись як із Заходом, так і з Україною.

Найімовірнішим є те, що битва за Херсон закінчиться протягом наступних кількох місяців, а потім, після першої спроби восени нагнути Європу з енергетичного питання, Путін запропонує якийсь мир — приблизно — у листопаді. М’яч буде на боці України — чи погодитись знову на поганий мир — чи продовжувати боротьбу. У мене таке відчуття, що цього разу навколо України набагато більше єдності та рішучості боротися, доки не буде повернуто набагато більше території — південь, Запоріжжя та порти на Херсонщині — ключові. Це те, що може забезпечити Україні зміцнення миру, - підкреслив Тімоті Еш.

Еш наголосив, що порівняно з умовами, за яких підписувалися "Мінськ-1" та "Мінськ-2", нові домовленості будуть укладатися або на умовах рівності, або за переваги української сторони. В першу чергу, це пов’язано з тим, що військова міць обох сторін зараз суттєво відрізняється від тієї, яка була в 2014 році.

Україна за підтримки Заходу отримала необхідні озброєння і має перевагу в "загальній військовій динаміці".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?