Кремль підірвав віру в армію РФ через гучні невдачі у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль підірвав віру в армію РФ через гучні невдачі у війні проти України

Кремль підірвав віру в армію РФ через гучні невдачі у війні проти України
Джерело:  online.ua

В Міноборони Великої Британії зазначили, що наразі військово-промисловий потенціал РФ перебуває під великим тиском після серії гучних поразок кремлівської окупаційної армії в Україні.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Кремль підірвав довіру у міць армії РФ 

Представники Міноборони Великої Британії наголошують, що довіра до багатьох російських систем озброєння була підірвана після серії гучних невдач у війні проти України.

При цьому британська розвідка вважає малоймовірним виконання деяких експортних замовленнь армії РФ на бойові броньовані машини через винятковий попит на машини для власних ЗС в Україні і посилення впливу західних санкцій.

Білорусь нещодавно оприлюднила деталі нового вітчизняного модернізованого основного бойового танка (ОБТ) Т-72Б. Ймовірно, Білорусь розробила це альтернативне рішення замість програми модифікації танка, раніше замовленої російської державної компанії "Уралвагонзавод, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

У той же час, за словами голови Міноборони України Олексія Резнікова, кремлівська окупаційна армія почала повномасштабну війну проти України, не підготувавшись як слід до такого конфлікту. Війська почали наступ, не сформувавши ударних угрупувань.

Станом на 24 лютого росіянами не було утворено ударних угруповань у повному розумінні військового мистецтва. Це я не сам придумав як цивільна особа, це військові мені пояснили на рівні Генштабу, що ударне угруповання для наступу передбачає певні ознаки: органи управління і органи забезпечення, і госпіталі, і логістичні ланцюжки, і ударні групи, і т.д, - зазначив Резніков.

Міністр наголосив, що за усіма напрямками на півночі України в кремлівської окупаційної армії не було ознак  завершеного формування масштабного ударного угруповання.

Власне кажучи, наслідком цього в тому числі стала можливою послідовна деокупація нами Київщини, Чернігівщини та Сумщини. Коли я висувався на Чернігівщину, то я у генерала Ніколюк спитав: "Що вас найбільше вразило як військового?". І він каже, що найбільше вразило, як росіяни порушили свої ж інструкції і правила"", - зазначив міністр.

За його словами, традиційна стратегія передбачає, що спочатку по території відпрацьовує артилерія, а вже потім йдуть танки, а за ними піхотні підрозділи.

Але вони настільки були переконані, що нахапцем нас візьмуть, що покинули артилерію позаду себе і танками та БТР-ми поїхали на Бровари захоплювати Київ. І ще й везли з собою парадну форму.Це означає, що вони пішли у наступ, не бувши остаточно готові. Тому і їхні логістичні ланцюжки різалися нами так легко. Те ж саме відбулося і в Білорусі, - підкреслив Резніков.

Він розповів, з точки зору військового мистецтва в Міноборони бачили, що росіяни не готові, і тому казали, що для формування остаточного ударного угруповання їм потрібен ще час - тиждень, два, три.

Я кожен раз питав військових, чи ми це побачимо. "Так, побачимо". Так, більш скептично були налаштовані наші американські партнери. Але ті ж партнери, в принципі, були переконані, що 72 години - і Київ впаде. Однак цього ж не відбулося, - розповів Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?