У ЗСУ заявили про намір завершити активну фазу війни до кінця 2022 року
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ заявили про намір завершити активну фазу війни до кінця 2022 року

У ЗСУ заявили про намір завершити активну фазу війни до кінця 2022 року
Джерело:  online.ua

За словами генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка, Україна має намір деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни до кінця року.

Джерело: "РБК-Україна"

ЗСУ планують звільнити Херсон до кінця 2022 року

Журналісти поцікавилися у Марченка, які території наші воїни зможуть звільнити до кінця поточного року.

 Херсон – 100%. Тобто звільнення Херсона та закінчення активної фази ведення війни, а потім уже відбуватимуться якісь локальніші військові дії. Але до кінця року ми маємо закінчити основну фазу цієї війни, - наголосив генерал-майор ЗСУ.

Дмитро Марченко зізнався, що наразі не може назвати якихось конкретних термінів, коли розпочнеться масштабний контрнаступ ЗСУ у Херсонській області але просив херсонців "трохи потерпіти". Він також пообіцяв, що "це буде не так довго, як усі очікують, це буде швидко".

На переконання генерал-майора, загарбники на Херсонщині не зможуть провести свої псевдореферендуми за приєднання до Росії, оскільки "херсонці дуже проукраїнськи налаштовані і опираються".

Марченко також не приховує, що поки західна допомога Україні надходить маленькими партіями, і це дуже ускладнює проведення контрнаступу. Він також наголосив: як тільки ЗСУ отримають повний пакет цієї допомоги, то наступ буде "дуже швидким".

Я не хотів би братися за прогнози. Але якщо в нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам потрібна, то, думаю, навесні наступного року ми святкуватимемо перемогу, - підсумував Марченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?