Біолабораторії США в Україні: СБУ відповіла конспірологам
Категорія
Україна
Дата публікації

Біолабораторії США в Україні: СБУ відповіла конспірологам

Біолабораторії США в Україні: СБУ відповіла конспірологам
Джерело:  online.ua

На території України немає небезпечних біологічних лабораторій Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію Служби безпеки України.

За даними силовиків, інформація про такі об'єкти нашій країні — відвертий фейк.

"На території України не діють жодні іноземні біологічні лабораторії. Заяви, які останнім часом лунають від окремих політиків, не відповідають дійсності та є свідомим викривленням фактів", - зауважили в СБУ.

Спецслужба інформує, що будь-яка співпраця між Києвом та Вашингтоном у напрямках, які можуть хоч якось бути пов'язаними до вищезгаданого, триває відповідно до законодавства України. Йдеться про боротьбу проти біологічного тероризму, поширення зброї масового знищення тощо.

"СБУ забезпечує захист об’єктів критичної інфраструктури та перевіряє діяльність наукових установ і підприємств біологічної небезпеки. Тож заходи з охорони та збереження колекцій штамів патогенів забезпечено на належному рівні. Випадковий або навмисний несанкціонований доступ до них сторонніх осіб унеможливлено", - додали силовики.

Водночас спецслужба моніторить усю інформацію щодо ймовірних загроз — всередині країни чи за її межами. Це дозволяє бути напоготові у разі виникнення реальної небезпеки.

СБУ закликала політиків не займатися поширенням фейків про біолабораторії та дбати про Україну замість рейтингів.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус був штучно створений у лабораторії в китайському місті Ухань і докази цього вже є. З такою гучною заявою виступив американський глава Дональд Трамп, який запевнив, що особисто бачив ці докази, але поки йому не можна про це говорити, так інформація секретна і по ній триває розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?