Мені не можна про це говорити: Трамп оприлюднив нові шокуючі дані про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Мені не можна про це говорити: Трамп оприлюднив нові шокуючі дані про коронавірус

Мені не можна про це говорити: Трамп оприлюднив нові шокуючі дані про коронавірус
Джерело:  online.ua

Коронавірус був штучно створений в лабораторії в китайському місті Ухань і докази цього вже є. З такою гучною заявою виступив американський глава Дональд Трамп, який запевнив, що особисто бачив ці докази, але поки йому не можна про це говорити, так інформація секретна і по ній триває розслідування. Президент США оприлюднив нові дані про походження коронавыруса на брифінгу в Білому домі, передає ONLINE.UA.

"Він (коронавірус - ред.) прийшов з Китаю, і це неприйнятно. Ми зараз з'ясовуємо, як це сталося. Мені поки не дозволено про це говорити. В недалекому майбутньому ми отримаємо відповідь. Це визначить те, як я ставлюся до Китаю", - заявив Трамп, відмовившись розкривати подробиці розслідування, пославшись на їх секретність.

Трамп допускає, що Пекін або не міг зупинити поширення коронавіруса, або зумисне вирішив не робити цього. Президент США підкреслив, що Китай є просунутою країною, у якій були всі інструменти для запобігання поширенню інфекції.

"Дивно, що китайці тоді припинили рейси в Китай, проте одночасно - дозволяли рейси з КНР", - зазначив він.

У той же час, джерела а вдміністраціі Трампа повідомляють, що Білий дім вже розробляє "покарання" для Китаю за поширення коронавірусу. Зокрема, американська влада розглядає нові санкції проти КНР, скасування боргових зобов'язань США і нову торгову політику.

Трамп на брифінгу побічно підтвердив, що США готують неприємний сюрприз для Китаю. Йому було поставлено питання, чи здатний уряд США відмовитися від виконання своїх боргових зобов'язань перед Китаєм в якості "покарання" за коронавірус. Американський лідер відзначив, що це можна буде зробити в інший спосіб - "заради отримання більшого обсягу грошових коштів можна ввести мита". Президент США нагадав, що Китай є держателем боргових зобов'язань США на суму близько одного трильйона доларів. Він визнав, що, якщо "починати грати в ці ігри", відмовлятися від частини боргу, то ні до чого хорошого така політика не призведе.

"У США є й інші варіанти дій. Ви говорите:"Ми винні вам певну суму грошей, але ми її не віддамо", - натякнув Трамп на плани Вашингтона.

Нагадаємо, раніше адміністрація президента США Дональда Трампа доручила спецслужбам встановити можливе приховування фактів про коронавірус з боку Китаю або ВООЗ. Але Пекін в свою чергу запевняє, що веде прозору політику щодо коронавірусу і не допускає ВООЗ до розслідування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп хоче жорстко відповісти Китаю за пандемію коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?