Трамп хоче жорстко відповісти Китаю за влаштовану епідемію COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп хоче жорстко відповісти Китаю за влаштовану епідемію COVID-19

Трамп хоче жорстко відповісти Китаю за влаштовану епідемію COVID-19
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підтвердив, що його країна розглядає кілька варіантів відповіді Китаю за його відповідальність у поширенні коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію державного лідера.

Таким чином Трамп відповів на питання про нібито висунуті з боку Німеччини претензії до КНР.

"Ми вивчаємо варіанти, і ми говоримо про набагато більші гроші, ніж Німеччина. Ми поки не прийняли остаточного рішення", - стверджував президент.

Він зауважив, американська влада почала "серйозне розслідування" щодо рішень, які ухвалили в уряді Китаю під час епідемії — від самого спалаху в місті Ухань.

Трамп вважає, тоді можна було б зупинити поширення вірусу та, відповідно, не допустити його поширенню по всьому світу.

Станом на 28 квітня Сполучені Штати залишаються "лідерами" у світі за рівнем ураженості COVID-19. У зазначений день місцеві лікарі підтвердили понад мільйон випадків коронавірусу, близько третини від випадків на планеті. Там зафіксували вже понад 56 тисяч смертей.

Водночас у китайських містах, навіть епіцентрі пандемії — Ухані, вже покроково скасовують карантинні обмеження. З міста навіть можна виїхати за умови проходження встановлених процедур.

З початку епідемії на китайській території підтвердили 83 тисячі випадків. Утім, дослідники та західні лідери звинувачують Пекін у приховуванні реальної кількості та, відповідно, масштабів спалаху.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське Міністерство охорони здоров'я нещодавно заявило, що пік епідемії COVID-19 можна зупинити. Як саме та що необхідно для цього робити українцям — в окремому матеріалі з посиланням на заяву міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?