Біологи заявили про початок нового масового вимирання на Землі
Категорія
Світ
Дата публікації

Біологи заявили про початок нового масового вимирання на Землі

Біологи заявили про початок нового масового вимирання на Землі
Джерело:  online.ua

Біологи з університету Маноа на Гаваях та науковці з Національного музею природної історії в Парижі надали докази того, що на Землі почалось нове масове вимирання.

Джерело: Biological Reviews

Людство спричинило глобальну катастрофу на Землі 

Вчені повідомили, що нове масове вимирання вже розпочалось, а причиною послужила діяльність людства.

За словами експертів, наразі це шосте масове вимирання в історії планети, але зараз воно відрізняється тим, що окремо зникають цілі популяції тварин, рослин та мікроорганізмів.

Зокрема, непомітно зникають цілі види, які раніше були занесені до Червоної книги.

Дослідники також відзначили, що до видів, яким загрожує знищення, віднесена вкрай мала категорія безхребетних.

Однак саме тварини з ціє категорії зникають швидше за всіх інших.

Починаючи з 16 століття, зникло до 13% всіх видів молюсків з існуючих двох мільйонів. Це приблизно 150-260 тисяч найрізноманітніших видів, хоча до Червоної книги при цьому занесено лише 882 види.

Однак наразі вчені не мають доказів того, що мешканці морів та океанів перебувають під такою же загрозою, що і наземні живі організми.

Фото - Pixabay.com

Звернути увагу варто на те, що острівні види постраждали у кілька разів більше, якщо порівнювати із континентальними. На сьогоднішній день вчені сумніваються у тому, що чергове вимирання – це нормальне явище та цілком природний процес. Вони вважають, що тільки людина може бути силою, яка вкрай негативно впливає на біосферу нашої планети.

В Антарктиді під загрозою зникнення опинились імператорскі пінгвіни

Служба охорони рибальства і дикої природи США запропонувала внести імператорських пінгвінів в список видів, що знаходяться під загрозою. Екологи кажуть, що вони опинилися на межі вимирання через глобальне потепління, що знищує умови для розмноження цих тварин.

Вчені нагадують, що в кінці 1970-х років популяція імператорських пінгвінів в Антарктиді скоротилася наполовину через танення льоду. Оцінюючи ситуацію з катастрофічними змінами клімату зараз, екологи попереджають, що до 2100 року цей вид тварин може взагалі повністю зникнути.

Експерти пояснюють, що для імператорських пінгвінів наявність товстого шару льоду вкрай необхідно для життя і розмноження, оскільки на ньому вони виводять своє потомство, відпочивають і ховаються від хижаків. Пінгвіни розмножуються виключно взимку і витримують дуже низьку температуру до -40 градусів за Цельсієм, але не можуть вижити без достатньої кількості морського льоду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?