В Атлантичному океані знайшли справжніх Губку Боба і його друга Патріка
Категорія
Технології
Дата публікації

В Атлантичному океані знайшли справжніх Губку Боба і його друга Патріка

В Атлантичному океані знайшли справжніх Губку Боба і його друга Патріка
Джерело:  online.ua

У глибинах Атлантичного океану знайшли унікальну морську зірку і губку, які дуже схожі на героїв мультфільма Nickelodeon про Губку Боба і його друга Патріка. Океанологи вражені їх неймовірною схожістю.

Джерело: Business Insider

Мультяшну парочку на дні океану виявили за допомогою глибоководного апарату на схилі підводної гори під назвою Retriever seamount, яка розташована приблизно на відстані 300 км від Нью-Йорка. Біолог Крістофер Ма, пов'язаний з Національним управлінням океанічних і атмосферних досліджень NOAA, каже, що не бачив реальні копії Губки Боба і Патріка за всю свою багаторічну кар'єру. Він звернув увагу на те, що зазвичай біологи називають Губкою Бобом і Патріком представників океану, навіть близько не схожих на оригінальних персонажів популярного мультика.

"Зазвичай я уникаю таких порівнянь ... Але, вау, це Губка Боб і Патрік в реальному житті!", - написав у Twitter дослідник.

Унікальність морської губки і зірки, які дуже схожі на мультяшних героїв, океанолог пояснив їх дивним кольором і формою. Справа в тому, що губки роду Hertwigia зазвичай не мають прямокутну форму, та й жовтий колір зустрічається досить рідко. У морської зірки Chondraster, схожої на Патріка, є п'ять променів-відростків з присосками - зазвичай вони темно-рожеві, світло-рожеві або білі, але виявлений примірник відрізняється від них яскравістю.

Однак Крістофер Ма повідомив і неприємну новину. За його словами, між виявленими жителями океану навряд чи може виникнути дружба, як між Губкою Бобом і Патріком. Він нагадав, що морські зірки - хижаки, а морські губки для них є делікатесом. Тому, як вважає біолог, зірка "Патрік" швидше розглядає цю губку як їжу, а не як друга.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?