На Землі офіційно з'явився п'ятий океан
Категорія
Технології
Дата публікації

На Землі офіційно з'явився п'ятий океан

На Землі офіційно з'явився п'ятий океан
Джерело:  online.ua

У США офіційно визнали існування п'ятого океану - Південного. National Geographic тепер відзначатиме його на світовій карті.

Джерело: сайт National Geographic

У Національному географічному товаристві США розказали, що тепер карти і атласи, які були створені ще в 1915 році, оновлять, оскільки на них відзначені тільки Атлантичний, Тихий, Індійський і Північний Льодовитий океани.

У National Geographic також нагадали, що Південний океан давно визнаний вченими, але оскільки міжнародної угоди ніколи не було, його ніколи не визнавали офіційно. Справа в тому, що вчені багато років сперечалися, чи мають води навколо Антарктиди унікальні характеристиками, чи є продовженням сусідніх океанів.

Де розташований Південний океан

Назву Південний океан рада з географічних назв США використовує ще з 1999 року. Американське Національне управління океанічних і атмосферних досліджень офіційно визнало Південний океан окремим регіоном в лютому 2021 року.

Південний океан на світовій мапі (фото - nationalgeographic.com)

До Південного океану віднесли більшу частину вод, що оточують Антарктиду до 60 градусів південної широти, крім протоки Дрейка і моря Скоша.

Важливо відзначити, що Південний океан визначається не континентами, які його захищають, як це діє з іншими океанами, а антарктичною циркумполярною течією, яка з'явилася приблизно 34 млн років тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?