Екологи показали регіони, що найбільше забруднюють Світовий океан
Категорія
Світ
Дата публікації

Екологи показали регіони, що найбільше забруднюють Світовий океан

Екологи показали регіони, що найбільше забруднюють Світовий океан
Джерело:  online.ua

Команда екологів The Ocean Clean Up розробила спеціальну мапу, яка демонструє всі регіони, які роблять найбільший “внесок” у загальне забруднення Світового океану.

Джерело: The Ocean Clean Up

Згідно з висновками фахівців, найбільшу частку в забрудненні океану пластиком роблять малі й середні річки. Близько 80% таких відходів з’являються з 1 656 природних водотоків.

Науковці нідерландської компанії встановили, що великі річки насправді ж роблять набагато менший внесок у забруднення, аніж передбачалося раніше. Найбільш деструктивними для впливу на екологію Світового океану виявилися річки у містах Азіатського Південного Сходу, а також на заході Африки.

Тропічні острови, як з’ясувалося, мають підвищені ризики щодо забруднення. Це зумовлено надзвичайно високим рівнем опадів у таких регіонах, невеликою відстанню від наземних джерел викидів до річок, а також близькістю до океанів.

Серед найбільших місць зосередження пластикового сміття у світі - Філіппіни, Індонезія, Малайзія, Домініканська Республіка та в цілому Центральна Америка.

Найбільші місця з рівня забруднення світового океану посідають передбачувано Китай та Індія.
Водночас експерти звернули увагу на своєрідну “аномалію”, пов’язану з рівнями загального виробництва пластику в різних країнах та часткою потрапляння його у Світовий океан.

Наприклад, промисловість КНР виробляє більш ніж у 10 разів більше пластикового сміття у порівнянні з Малайзією, однак згадана вище частка сягає лише 0,9% у порівнянні з малазійськими показниками - 9%.

Філіппінський регіон став, згідно з висновками дослідників. джерелом близько 8,8% обсягів всесвітнього забруднення. Архіпелаг налічує майже 5 тисяч різноманітних річок. Індійська промисловість несе відповідальність за приблизно 1% забруднення.

В рейтингу за найменшим рівнем поширенням сміття — регіони, що мають незначний вихід до моря чи взагалі не мають його. Серед них Центральна Африка та Західний Китай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?