Київ увійшов до рейтингу найзабрудненіших міст світу
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ увійшов до рейтингу найзабрудненіших міст світу

Київ увійшов до рейтингу найзабрудненіших міст світу
Джерело:  online.ua

Київ станом на понеділок, 12 квітня, через нове екологічне загострення, пов’язане з якістю повітря, потрапив до верхівки рейтингу міст світу з найбільшим забрудненням.

Джерело: портал IQAir

Згідно з даними відкритої статистики щодо якості повітря у різних містах по всьому світу, станом на ранок згаданого дня українська столиця знаходиться на 4-й сходинці відповідного списку.

Київський індекс оцінений на рівні 159. Показники норми не перевищують при цьому 50.

Наразі рівень забруднення повітря у Києві характеризований як “нездоровий”. Це говорить про те, що рівень атмосферного забруднення несе певні ризики для осіб, що мають захворювання органів дихальної системи — їм необхідно користуватися респіраторами.

Водночас варто закривати вікна у приміщеннях, тримати увімкненими очищувачі повітря, а також поки що утриматися від проведення спортивних занять просто неба.

Що відомо про періодичні забруднення повітря у Києві

Сьогоденна ситуація із забрудненням повітря у столиці триває принаймні з попереднього дня. Ще у неділю, 11 квітня, було зареєстровано надзвичайно високі показники, що вивели мегаполіс на верхівку світового рейтингу з відповідної статистики.

Попередні подібні інциденти реєстрували відносно нещодавно — ще у середині січня. Тоді в окремих районах рівень шкідливих речовин в повітрі перевищив граничну норму до 7 разів. Зокрема, в повітрі виявили перевищення гранично допустимої концентрації пилу, діоксиду сірки, азоту та формальдегіду.

Київська мерія знайшла раціональне пояснення тодішньому погіршенню екологічної ситуації. Причина забруднення повітря в українській столиці була пов’язана з активною роботою котельних систем в приватному секторі через сильні морози, які охопили всю територію України.

Водночас Київ відомий не тільки забрудненістю повітря, але й регулярним транспортним колапсом, який також подекуди ледь не найсерйозніший у світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?