Кличко допустив комендантську годину в Києві на час локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко допустив комендантську годину в Києві на час локдауну

Кличко допустив комендантську годину в Києві на час локдауну
Джерело:  online.ua

На рівні київської мерії пролунала заява про ймовірність введення комендантської години для стримування коронавірусу COVID-19, однак для цього необхідна принаймні одна умова.

Джерело: трансляція Україна 24

За словами мера Віталія Кличка, для введення таких рішень на кшталт комендантської години необхідне рішення центрального уряду про надзвичайний стан у країні. Тільки після цього можливе юридичне обмеження щодо перебування громадян на вулиці.

Водночас керівник Київської міської державної адміністрації звернув увагу на введення заборони на перебування на вулиці вночі в окремих країнах Європи.

“Питання: а для чого ми робимо локдаун? Люди, як ні в чому не бувало, їдуть у своїх справах, для цього ми робимо спецпропуски, обмежуємо кількість людей, які перебувають в транспорті, для чого ми закликаємо кожного дня людей, щоб по можливості вони залишалися вдома, роботодавців — дати можливість відпусток? Чому? Та тому, що на сьогодні люди скаржаться, що не можуть доїхати, а потім вони будуть скаржитися, що лікарі не надали допомогу, і людина померла”, - заявив Кличко.

Він згадав заповнені хворими на COVID-19 лікарні, які вже не можуть впоратися з новим потоком пацієнтів. Влада нібито не матиме належного рішення у разі подальшого довготривалого перевантаження системи охорони здоров’я.

“Є два шляхи зараз. Перший — вакцинація, до тих пір, поки у нас достатньої кількості вакцини немає, залишається той же шлях розірвати ланцюжок захворюваності. Якщо цифри будуть зараз зашкалювати і станеться колапс медичної системи, у нас іншого виходу не буде, як переходити до надзвичайного стану”, - резюмував мер столиці.

Що відомо про київський локдаун

Місцева влада ввела додаткові обмеження з понеділка, 5 квітня. Громадським транспортом можуть користуватися до 16-го числа виключно робітники критичної інфраструктури зі спеціальною карткою-перепусткою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?