У Сумах людей без маски не пускатимуть у центр міста
Категорія
Україна
Дата публікації

У Сумах людей без маски не пускатимуть у центр міста

У Сумах людей без маски не пускатимуть у центр міста
Джерело:  online.ua

Сумська влада вирішила обмежити перебування у центрі міста осіб, які не користуються медичними масками. Таких людей патрулі поліції буквально не пускатимуть у певні райони.

Джерело: мерія Сум

За оприлюдненими даними, автором ініціативи став мер міста Олександр Лисенко. Він звернувся до відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи з дорученням про розробку схеми перебування патрульних постів.

“Ми повинні перекрити рух тим, хто ходить без масок, щоб люди знали — за відсутності маски вулицею не пройти. Звичайно, забезпечити пости по всьому місту складно, але в центрі вони точно повинні бути, наприклад на вул. 9 Травня, вул. Засумська, вул. Воскресенська, вул. Горького тощо”, - пояснив Лисенко.

Він сподівається, що таким чином люди зрозуміють неможливість у сьогоденних умовах ігнорування маскового режиму.

“Адже іншого шляху немає — або вакцинація, або маски, соціальна дистанція і дезінфекція”, - додав посадовець.

Лисенко зауважив, результат спільної праці буде очевидний, коли кількість встановлених діагнозів коронавірусу COVID-19 буде скорочуватися. З цього приводу він звернувся до керівників мобільних груп, правоохоронних органів із закликом продовжувати працювати відповідними темпами: складати адміністративні протоколи про порушення та інформувати місцеве населення про правила безпеки на тлі нової хвилі захворюваності.

“Загалом, у період із 26 березня по 1 квітня, за інформацією начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслава Кононенка, мобільними групами з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів було проведено 448 перевірок на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо”, - додали в мерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?