В Україні збільшили штрафи за хибний виклик поліції і швидкої допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні збільшили штрафи за хибний виклик поліції і швидкої допомоги

В Україні збільшили штрафи за хибний виклик поліції і швидкої допомоги
Джерело:  online.ua

В Україні посилили покарання за хибний виклик поліції, пожежників і швидкої допомоги. Закон вступив в силу 17 квітня.

Джерело: Голос України

Відповідний проєкт закону № 4157 прийняла Верховна Рада - за нього проголосували 300 народних депутатів. Документом пропонувалось внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та підвищити штрафи мінімум в десять разів.

Нові штрафи за хибний виклик поліції і швидкої допомоги

  • Штрафи за неправдивий виклик поліції і швидкої допомоги підвищили до 200 неоподатковуваних мінімумів - 3400 грн. До цього за подібне порушення передбачені були штрафи в розмірі 51-119 грн.

  • Збільшився штраф за невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з контролю в сфері техногенної та пожежної безпеки - посадових осіб і ФОПів тепер штрафуватимуть на суму від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн),

  • За повторне порушення протягом року - від 200 до 300 мінімумів (3400 грн- 5100 грн). Зараз штрафи для громадян становлять від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб - від 34 до 170 гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?