Рада планує ввести штрафи за порушення самоізоляції
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада планує ввести штрафи за порушення самоізоляції

Рада планує ввести штрафи за порушення самоізоляції
Джерело:  online.ua

Народний обранець Данило Гетманцев повідомив, що український парламент планує запровадити штрафи за порушення режиму самоізоляції. За його словами, відповідний законопроєкт мають намір розглянути на другому позачерговому засіданні 13 квітня.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Про що розповів Гетманцев

Очільник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики звернув увагу українців на те, що грошові покарання за недотримання карантинних обмежень практикують у багатьох країнах. З такою заявою він виступив під час брифінгу.

"Планується впровадити штрафи за порушення режиму самоізоляції людей, які контактували з хворими. Це практика зарубіжних країн, яку ми просто впроваджуємо у нас", – наголосив Данило Гатменцев.

Коли нардепи розглянуть цей законопроєкт

За попередніми даними, законопроєкт №4540 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосуються запобігання поширенню пандемії коронавірусу, народні обранці планують мають намір розглянути у першому читанні 13 квітня.

В законопроєкті йдеться про те, що порушення порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, встановлених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Варто також нагадати про те, що з 14 січня 2021 рокі в Україні вступив у дію закон, згідно з ним для представників бізнесу, які впускають у свої заклади осіб без масок, ввели штрафи. Положення закону також стосуються громадського транспорту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?