США попередили про "неминучу загибель" від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

США попередили про "неминучу загибель" від коронавіруса

США попередили про "неминучу загибель" від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Очільниця Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC) Рошель Валенська розкрила всю правду про ситуацію з коронавірусом в США. Вона попередила про неминучу загибель від ковіда, якщо буде ослаблений карантин. За її словами , щодня в США вмирають майже по 1000 людей від ковіда, але летальність в рази зросте в разі відмови від протиепідемічних карантинних заходів.

Джерело: Мedscape

За словами директорки СDC, за останній тиждень в США спостерігається неухильне зростання захворюваності, а також випадків госпіталізації і смертей від коронавіруса. Добова захворюваність збільшилася на 10%, а смертність зросла на 3%. Причиною тому стали нові штами коронавіруса, які вражають молодих людей і дітей.

Згідно з останніми даними CDC, в геометричній прогресії зростає поширення британського штаму по США - щоденно медики діагностують його мінімум у 10 тисяч хворих. У зв'язку з цим зростає число госпіталізацій, оскільки ця мутація ковіда переноситься важче і вражає у людей нирки, печінку і центральну нервову систему.

У міру вакцинації людей старше 65 років, у США реєструються нові випадки в більш молодих вікових групах:

  • Мічиган знаходиться в розпалі чергового сплеску COVID-19 - більшість випадків фіксуються у віці від 10 до 19 років;

  • Нью-Йорк і Нью-Джерсі - в середньому 548 і 647 випадків на 100 тисяч жителів відповідно;

  • Вермонт - 250 заражень на добу (найвищий показник з початку пандемії);

  • Нью-Гемпшир - збільшення захворюваності серед підлітків і людей у віці від 20 років;

  • Айова - збільшенні щоденних випадків захворювання на 34%;

  • Флорида - 2274 випадки зараження британським штамом коронавіруса.

В цілому число випадків COVID-19 коливалося раніше від 50 тисяч до 60 тисяч в день, але тепер добовий приріст перевищує 70 тисяч.

"Це результат скасування карантинних обмежень і приклад того, що чекає країну попереду", - підсумувала Валенська, закликавши дотримуватися карантину щоб уникнути тотальної загибелі людей.

Захворюваність на коронавірус в США

З початку пандемії в США коронавірусом захворіли понад 31 млн осіб. Країна займає перше місце у світі за кількістю хворих. Померли від ковіда в США вже більше 568 тисяч осіб.

Після початку вакцинації, яку в США проводять людям старше 65 років, захворюваність почала знижуватися, але не надовго. 5 квітня член консультативного комітету президента США Джо Байдена по боротьбі з епідемією коронавіруса Майкл Остерхольм заявив про початок четвертої хвилі пандемії. Причиною тому стали нові штами коронавіруса, які представляють серйозну загрозу людям.

Нагадаємо, в США схвалено наступні вакцини проти COVID-19:

  • Johnson & Johnson

  • Moderna

  • Pfizer / BioNTech

На сьогоднішній день в країні вакциновано 104 млн людей, половина з них вже отримали другу дозу вакцини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?