США оголосили про початок четвертої хвилі пандемії коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

США оголосили про початок четвертої хвилі пандемії коронавіруса

США оголосили про початок четвертої хвилі пандемії коронавіруса
Джерело:  online.ua

Член консультативного комітету президента США Джо Байдена по боротьбі з епідемією коронавіруса Майкл Остерхольм заявив про початок четвертої хвилі пандемії. Причиною тому стали нові штами коронавіруса, які представляють серйозну загрозу людям.

Джерело: Fox News

Епідеміолог попередив, що нові штами небезпечні для дітей і роблять їх переносниками вірусу, чого не спостерігалося при поширенні початкового варіанта COVID-19. На його думку, в такій ситуації плани, які влада будувала щодо роботи шкіл, потрібно переглянути.

При цьому Остерхольм запевнив, що наявні вакцини ефективні проти нових мутація ковіда, в тому числі проти британського штаму.

Захворюваність на коронавірус в США

З початку пандемії в США коронавірусом захворіли понад 31 млн осіб. Країна займає перше місце у світі за кількістю хворих. Померли від ковіда в США вже більш 568 тисяч людей.

Після початку вакцинації в США щодня діагностують майже по 40 тисяч нових хворих, раніше добовий приріст хворих часто перевищував 100 тисяч нових хворих. За минулу добу в США діагностували 36 тисяч випадків інфікування.

У США схвалено наступні вакцини проти COVID-19:

  • Johnson & Johnson

  • Moderna

  • Pfizer / BioNTech

Вакінація в Америці почалася у грудні 2020 року. На сьогоднішній день в країні вакциновано 104 млн осіб, половина з них вже отримала другу дозу вакцини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?