Зеленський підписав невідкладний указ про вакцинацію населення від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав невідкладний указ про вакцинацію населення від коронавіруса

Зеленський підписав невідкладний указ про вакцинацію населення від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський 4 квітня ввів в дію рішення РНБО щодо вакцинації населення від коронавіруса. Указ українського лідера передбачає, що до кінця 2021 року вакцинують більшу частину дорослого населення України.

Джерело: пресслужба ОПУ

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 квітня 2021 "Про Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року ", - йдеться в указі.

Документ вступає в силу з дня його опублікування, а контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України Зеленський поклав на себе.

 Указ про вакцинацію від коронавіруса (фото - скріншот)

Що передбачає указ про вакцинацію населення від коронавіруса

Своїм указом Зеленський доручив Кабміну протягом 7 днів розробити і затвердити Національний план вакцинації проти COVID-19. Цим планом буде встановлено:

  • мінімально необхідна щомісячна кількість щеплень,

  • джерела і терміни поставки вакцин для профілактики коронавірусної хвороби,

  • особи, відповідальні за реалізацію плану, кінцевою метою якого є охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 для формування колективного імунітету до коронавіруса.

Згідно з рішенням РНБО, яке ввів у дію указ Зеленського, уряду необхідно вжити невідкладних дієвих заходів щодо поставок в Україну в максимально стислі терміни необхідної кількості вакцин для специфічної профілактики коронавірусної хвороби і забезпечити доступ населення до вакцинації.

Рішення також передбачає, що Міністерство закордонних справ має вжити невідкладних заходів, спрямованих на підвищення ефективності співпраці з іноземними державами і міжнародними організаціями щодо постачання в Україну вакцин проти COVID-19.

Головне про вакцинацію від коронавіруса в Україні

  • Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. Вакцину отримали вже 286 647 українців. Поки громадянам країни доступна тільки індійська вакцина CoviShield, розробником якої є компанія AstraZeneca і Оксфордський університет.

  • В Україну вже прибула китайська вакцина Sinovac. Але її почнуть використовувати після проходження нею лабораторного контролю.

  • У квітні в Україні очікується поставка 117 тисяч доз вакцини Pfizer в рамках програми COVAX. Також в МОЗ заявили, що в Україні поставлять додатковий мільйон вакцин Pfizer до червня 2021 року.

  • Зараз проходить другий етап вакцинації - щеплення можуть зробити медики і лікарі, задіяні в боротьбі з пандемією COVID-19, військовослужбовці операції Об'єднаних сил на Донбасі, сімейні лікарі, люди старше 80 років і публічні люди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?