У Франції ввели вже третій загальнонаціональний локдаун
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції ввели вже третій загальнонаціональний локдаун

У Франції ввели вже третій загальнонаціональний локдаун
Джерело:  online.ua

3 квітня під Франції почав діяти загальнонаціональний локдаун, який влада запроваджує вже в третій раз з початку пандемії. Жорсткі карантинні обмеження введені по всій країні мінімум на чотири тижні - вводиться комендантська година, закриваються школи, дитячі садки та магазини.

Джерело: France24

Причиною введення загальнонаціонального локдауна у Франції стало різке збільшення числа випадків зараження на коронавірус - щодня там діагностують майже по 60 тисяч нових інфікувань. Президент Франції Еммануель Макрон закликав жителів країни не чекати скасування жорстких обмежень до середини травня. Він підкреслив, що карантинні заходи будуть скасовуватися не відразу, а поступово, аж до літа.

Заборони на період лакдауну у Франції

  • У всіх регіонах введиться комендантсько годино з 19:00;

  • Закриваються дитячі садки, школи та коледжі;

  • Забороняється робота всіх магазинів, які не торгують предметами першої необхідності;

  • Люди не можуть здійснювати поїздки без поважних причин на відстань більше 10 км від місця ізоляції;

  • Керівництво всіх компаній має перевести своїх працівників на віддалену роботу.

Локдаун в Італії на Великдень

3 квітня жорсткий локдаун також ввели в Італії. На великодні свята італійцям заборонили будь-які пересування по вулиці без нагальної потреби. Всі магазини, крім продуктових, закрили, а кафе і ресторанам дозволили працювати тільки на винос.

Церкви на Великдень в Італії будуть відкритими, але парафіянам дозволили відвідувати служби тільки поблизу з домом. Також італійцям дозволили розділити пасхальну трапезу вдома з двома дорослими з інших домогосподарств.

Строгий великодній локдаун в Італії триватиме три дні, до 5 квітня включно, але після нього в регіонах Італії діятимуть обмеження "помаранчевої" чи "червоної" карантинної зони до кінця місяця.

Карантин в Україні

В Україні, не дивлячись на рекордне зростання числа хворих на ковід з початку пандемії, загальнонаціональний локдаун поки вводити не планують. Влада стверджує, що для стримування пандемії поки достатньо заходів адаптивного карантину, які дозволяють посилювати заборони в "червоних" регіонах.

Імунологи та інфекціоністи закликають офіційний Київ ввести повний локдаун в Україні, без якого не вдасться стабілізувати епідеміологічну ситуацію. Вони вважають, що закривати потрібно все - школи, вузи, всіх по можливості переводити на віддалену роботу, щоб усі, хто може залишатися вдома - залишався вдома.

В даний час локдаун діє в Києві, Чернігові, Запоріжжі, Вінницькій, Полтавській, Київській областях, Львові та Миколаєві. З 3 квітня карантин посилили в Сумах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?