У поліції розкрили загальну кількість штрафів за відсутність маски
Категорія
Україна
Дата публікації

У поліції розкрили загальну кількість штрафів за відсутність маски

У поліції розкрили загальну кількість штрафів за відсутність маски
Джерело:  online.ua

Українські правоохоронці щотижня складають тисячі протоколів про адміністративні порушення за ігнорування маскового режиму, введеного через коронавірус COVID-19.

Джерела: заява голови Нацполіції Ігоря Клименка

За його словами, деякі громадяни відверто й свідомо нехтують правилами безпеки.

“Часто під час виконання своїх функцій поліцейський у відповідь на зауваження про, наприклад, відсутність маски, чує образи, звинувачення та інколи навіть прокльони. Але все ж таки намагається достукатися до правосвідомості людини. Якщо на слова правоохоронця не реагують, тоді в поліцейського два варіанти: адмінпротокол або адмінпостанова”, - зауважив Клименко.

В цілому поліція зареєструвала 200 073 адмінпостанови про штрафи за відсутність масок чи респіраторів у місцях, де їх використання обов’язкове. За минулий тиждень оформлено 11 044 штрафи за відповідне порушення.

Також голова поліцейської служби звернув увагу на порушення карантинних обмежень з боку “хитрих” підприємців. Він наголосив, що їх фіксують у правоохоронних органах, навіть якщо порушники про це не здогадуються.

“Дякую небайдужим громадянам, які повідомляють нас про роботу закладів дозвілля, харчування, торгівлі… Щодня більше 1200 рейдових груп перевіряють дотримання карантину суб’єктами господарювання. Але інколи не всюди встигаємо, тож допомога громадськості дуже важлива”, - резюмував Клименко.

Він додав від початку карантину навесні торік зареєстровано 85 982 адмінпротоколи про порушення правил щодо карантину людей. За попередній тиждень з них 1881.

Керівник Нацполіції звернув увагу на посилений максимально карантин у Києві та нагадав — довготривалість жорстких обмежень залежить, зокрема, від дотримання людьми правил безпеки, які впливають на поширення коронавірусу.

Карантин в Україні

Перші обмеження на загальнонаціональному рівні ввели в середині березня 2020 року — майже одночасно з багатьма іншими державами світу. У перші два місяці обмеження були чинними як повноцінний локдаун з блокуванням громадського транспорту.

Пізніше режим замінили на адаптивний карантин з чотирма зонами, а в окремі періоди карантин посилювали централізовано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?