У Кличка оцінили ймовірність продовження локдауну в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка оцінили ймовірність продовження локдауну в Києві

У Кличка оцінили ймовірність продовження локдауну в Києві
Джерело:  online.ua

Посилений карантинний режим у Києві набув чинності у понеділок, 5 квітня. Він буде актуальним до 16-го числа, а на рівні Київської міської державної адміністрації тим часом допустили продовження локдауну.

Джерело: Україна 24

За словами заступника голови мерії Миколи Поворозника, відповідне рішення щодо пролонгування локдауну ухвалять вже наступного тижня. Наразі у столиці відстежують динаміку захворюваності.

“У понеділок (12 квітня) будемо бачити динаміку по COVID. В першу чергу нас цікавить рівень госпіталізації, рівень зайнятих ліжок з киснем. За результатами тижня будемо приймати рішення, що нам робити далі: чи продовжувати, чи зупиняти це 16 квітня”, - наголосив Поворозник.

Яка ситуація з карантином у Києві

У мерії припускали раніше що, локдаун може завершитися раніше встановленого терміну. Місто опинилося у “червоній зоні” адаптивного карантину, саме з цим пов’язане чинне посилення режиму.
Локдаун передбачає усі обмеження “червоної зони” (закриття культурно-розважальних закладів, ТРЦ, роботу кафе й ресторанів виключно на винос чи за доставкою, заборону масових зібрань та присутність вболівальників на стадіонах), а також введення у громадському транспорті спеціальних перепусток.

Такі документи для проїзду транспортом можуть отримати робітники критичної інфраструктури, пересічні кияни без відповідної картки не зможуть зайти у метро чи автобус.

Ситуація з новою хвилею коронавірусу в Україні

Нещодавно на рівні всієї країни зареєстрували новий антирекорд, пов’язаний з коронавірусом COVID-19 - кількість нових діагнозів за добу сягнула понад 20 тисяч, а показник смертності сягнув близько 400 випадків за ту ж саму добу.

В цілому багато регіонів, зокрема й Київ, залишаються у "червоній зоні" каранатину без надії на стрімке поліпшення ситуації через рівень захворюваності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?