У МОЗ пояснили неможливість комендантської години через коронавірус в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили неможливість комендантської години через коронавірус в Україні

У МОЗ пояснили неможливість комендантської години через коронавірус в Україні
Джерело:  online.ua

На тлі адаптивного карантину в Україні та окремих так званих локдаунів у регіонах Міністерство охорони здоров’я не обговорює введення сценарію з комендантською годиною.

Джерело: Україна 24

За словами міністра Максима Степанова, таке рішення неможливо реалізувати навіть суто з технічної точки зору.

“Ми ніколи не вели таких розмов. Введення комендантської години, якщо говорити навіть суто юридично, можливе, тільки якщо на території країни буде введено надзвичайний стан. Там є відповідний механізм введення цього надзвичайного стану, погодження, відповідно, Верховною Радою, затвердження президентом, після чого можуть бути введені такі заходи”, - наголосив політик.

Він стверджує, що на рівні міністерства позитивно оцінюють результати карантинних обмежень, які чинні.

“У нас зараз 11 областей знаходяться в адаптивному карантині. Виходячи з ситуації, яка у нас є, з нашої стратегії, ви можете бачити ефективність нашого плану адаптивного карантину, тому що вірус розвивається по регіонах, областях. Спочатку була Івано-Франківська область, Чернівецька область, потім почали доєднуватися інші області, але водночас стабілізується ситуація в перших двох. Тут є інша річ: все, що нам потрібно — щоб дотримувалися тих карантинних обмежень, які є. Коли в Києві червоний рівень епідбезпеки й водночас проходять ярмарки – це неприпустимо”, - пояснив Степанов.

Раніше він наголошував, що у МОЗ не бачать за потрібне оголошувати про тотальний локдаун по всій Україні централізовано.

Що говорять про комендантську годину в Україні

Нещодавно низка українських медіа проінформувала про існування ініціативи з комендантською годиною у Міністерстві внутрішніх справ. Журналісти посилалися на слова власних джерел у відомстві.

Пізніше медіа уточнили, що, згідно з джерелами, комендантську годину все ж таки не вводитимуть.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?