Укрзалізниця уточнила порядок руху потягів на тлі локдауну в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця уточнила порядок руху потягів на тлі локдауну в Києві

Укрзалізниця уточнила порядок руху потягів на тлі локдауну в Києві
Джерело:  online.ua

В “Укрзалізниці” пояснили, що буде з рухом пасажирських потягів через Київ, який з 5 квітня переходить до умов антикоронавірусного локдауну.

Джерело: пресслужба “Укрзалізниці”

За оприлюдненими даними, чинний розклад руху залізницею через Київську область і безпосередньо столицю залишиться без змін. Йдеться про потяги далеких напрямків і приміських електричок.

У відомстві попередили, для обмеження висадки чи посадки необхідне спеціальне рішення Державної або регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Також Укрзалізниця посилює карантинні заходи. Санітарна обробка вагонів проводиться в кожному пункті формування та обороту після кожного рейсу: виконуються сухе, вологе прибирання, дезінфекція внутрішніх приміщень вагонів обробка поверхонь найбільшого контакту (ручки, поручні, відкидні сидіння, кнопки зливу, раковини тощо). Працівники залізничного транспорту повною мірою забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками”, - додали у державній структурі.

Представники “Укрзалізниці” звернулися до громадян України із закликом про подорожування потягами лише у разі реальної необхідності, оскільки темпи поширення коронавірусу COVID-19 не зменшуються.

Як посилювали карантин у Києві

Українська столиця наприкінці березня опинилася серед регіонів, які потрапили у “червону зону” адаптивного режиму. Там закрили ТРЦ, культурні, розважальні заклади, а кафе й ресторанам дозволили працювати на винос чи за доставкою.

Пізніше Київська міська державна адміністрація оголосила про введення повноцінного локдауну з понеділка, 5 березня. Він передбачає, що громадський транспорт буде закритий для всіх, хто не матиме спеціальної перепустки.

Такий суворий режим буде чинним принаймні до 16 квітня. Утім, ніхто не гарантує, що локдаун продовжать на подальші тижні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?