У Кличка пояснили, хто зможе їздити в транспорті у локдаун
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка пояснили, хто зможе їздити в транспорті у локдаун

У Кличка пояснили, хто зможе їздити в транспорті у локдаун
Джерело:  online.ua

Громадський транспорт у Києві зберігатиме свою активність для осіб зі спеціальними перепустками, стверджують у Київській міській державній адміністрації.

Джерело: РБК Україна

Згідно з поясненням першого заступника мера столиці Миколи Поворозника, влада спеціально не повністю блокувала рух транспорту.

“Ми вирішили, що громадський транспорт — це важливий елемент роботи в цілому, тому не стали повністю зупиняти його роботу, в тому числі і метро, як це було минулої весни. Весь транспорт з 5 квітня у нас буде працювати в режимі спеціальних перевезень з наявністю спецперепустки”, - пояснив він.

За його словами, спеціальні перепустки перш за все передбачені для робітників інфраструктури, функціонування якої критичне для міста.

“Ці спецперепустки можуть отримати працівники критичної інфраструктури міста. Мова йде про держструктури, сферу медицини, соціального забезпечення, житлово-комунальної інфраструктури, приватні підприємства, які зараз працюють і забезпечують життєдіяльність міста, наприклад, продовольчі магазини”, - наголосив Поворозник.

Він також анонсував оприлюднення порядку отримання перепусток.

“Минулого року у нас це було організовано: подавали заявки і отримували від КМДА спецперепустки”, - нагадав заступник Віталія Кличка.

Як у Києві посилювали карантин

Нагадаємо, столична влада в ручному режимі посилила карантинні обмеження з 20 березня. Вони відповідали рівню “червоної зони” карантину — закриття культурно-розважальних закладів, ресторани й кафе працюють на винос, масові заходи також під забороною, однак транспорт працює.

Пізніше у Київ “прийшло” автоматичне посилення режиму за адаптивним карантином, тож рішення місцевої влади перестало бути актуальним. Представники мерії виступали з припущеннями щодо причин для введення повноцінного локдауну, однак реальне рішення з цього приводу виявилося раптовим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?