У МОЗ назвали регіони з найгіршою ситуацією щодо коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали регіони з найгіршою ситуацією щодо коронавірусу

У МОЗ назвали регіони з найгіршою ситуацією щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Україна прокочується нова хвиля захворюваності на коронавірус COVID-19, яка вже спровокувала максимальне посилення карантину в Києві та багатьох інших регіонах у “червоній зоні”. Тривалий час по всій країні реєструють понад 10 тисяч нових діагнозів інфекції. Міністр охорони здоров’я максим Степанов на брифінгу у вівторок, 30 березня, назвав регіони з найвищим загостренням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ.

За словами політика, найбільша напруга зберігається у столиці.

“Ситуація різна по регіонах. Досить напружена ситуація в місті Київ, в Одеській, Миколаївській, Київській, Житомирській областях — там, де збільшується кількість заповнених ліжок”, - резюмував він.

Станом на сьогодні в Україні зайняті близько 54% усіх ліжок, відведених для пацієнтів з коронавірусом. Загальна кількість госпіталізацій зростає вже не перший день.

Згідно з заявою прем'єр-міністра Дениса Шмигаля напередодні під час селекторної наразі в Офісі президента, вже близько п’яти тижнів реєструють покрокове підвищення госпіталізацій та, відповідно, збільшення зайнятих ліжок. З загальної кількості у 75 тисяч зайняті вже 44 тисячі.

“У “червоній” зоні сьогодні перебувають 10 областей і місто Київ. Херсонська область – єдина в “жовтій” зоні. Решта областей – у “помаранчевій”. П’ятий тиждень поспіль фіксується зростання кількості госпіталізацій”, - наголосив він тоді.

Київ разом з кількома іншими регіонами знаходиться в зоні найпотужніших обмежень, які передбачають закриття культурно-розважальних закладів, роботу гастрономічних закладів у режимі на винос, а також заборону на масові заходи, зокрема й присутність вболівальників на стадіонах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Київська міська державна адміністрація обговорює реальну можливість посилення режиму до блокування руху громадського транспорту. За словами заступника мера Миколи Поворозника, йдеться про ймовірне закриття окремих освітніх закладів для стримування поширення коронавірусу. Наразі єдині обмеження стосовно транспорту — заборона перевозити понад половини від загальної можливої кількості пасажирів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?