КМДА обговорює закриття транспорту через критичну ситуацію з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

КМДА обговорює закриття транспорту через критичну ситуацію з COVID-19

КМДА обговорює закриття транспорту через критичну ситуацію з COVID-19
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом COVID-19 загострюється в Україні станом на кінець березня. Рівень захворюваності найвищий у країні наразі спостерігається безпосередньо у Києві — столиця вже опинилася разом з відповідною областю у “червоній зоні” карантину. Наразі Київська міська державна адміністрація обговорює реальну можливість посилення режиму до блокування руху громадського транспорту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ заступника мера Миколи Поворозника в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Ситуація поки що, на жаль, зовсім не покращилася. Бачимо, м'яко кажучи, не зовсім серйозне ставлення до карантинних обмежень з боку містян. За останні два тижні ми ввели понад тисячі ліжок додатково до 5 тисяч, які були напередодні цієї третьої хвилі. Заповненість їх достатньо серйозна”, - наголосив він.

За словами посадовця, йдеться про ймовірне закриття окремих освітніх закладів, зокрема.

“Ситуація критична, у нас сьогодні діти 1-4 класів пішли до школи. Ми шукаємо логічні варіанти для роботи міста, але якщо ситуація не зміниться, нам доведеться закривати і 1-4 класи, і дитячі садочки зокрема, і ухвалювати рішення щодо обмеження роботи транспорту загалом”, - додав Поворозник.

Нагадаємо, наразі у Києві закриті ТРЦ, розважальні та культурні заклади, кафе й ресторани працюють виключно в режимі на винос чи за адресною доставкою. Також заборонено організовувати масові заходи, зокрема й релігійні, а також відвідувати стадіони під час спортивних змагань.

Єдині обмеження стосовно транспорту — заборона перевозити понад половини від загальної можливої кількості пасажирів.

На рівні Міністерства охорони здоров’я раніше відкидали варіант нового всеукраїнського локдауну, однак обставини змінюються.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава МОЗ Максим Степанов попередив українців, що настав дуже важкий період. Він не виключає, що доведеться вводити повний локдаун в країні з зупинкою транспорту. Чиновник зазначив, що зараз питання про додаткові обмеження і запровадження локдауна обговорюється, але якщо ситуація з коронавірусом вийде з-під контролю, то владі доведеться йти на крайні заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?