У Києві посилюють карантин: транспорт за спецперепустками і закриття дитсадків
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві посилюють карантин: транспорт за спецперепустками і закриття дитсадків

У Києві посилюють карантин: транспорт за спецперепустками і закриття дитсадків
Джерело:  online.ua

Київська влада оголосила про максимальне посилення карантинного режиму в столиці з 5 квітня. Передбачається, що через стрімке поширення коронавірусу COVID-19 пересуватися громадським транспортом можна буде виключно за спеціальною перепусткою. Також тимчасово перестануть працювати дитячі садки та школи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал мера столиці Віталія Кличка у Telegram.

Згідно з оголошенням, “немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня”. Вже у понеділок, 5 квітня, Київ житиме з наступними обмеженнями:

  • наземний і підземний транспорт працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури;

  • керівники установ, підприємств, закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу чи надати відпустки;

  • заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос чи доставку — відповідні обмеження для них чинні ще з опівночі 20 березня;

  • продуктові ярмарки будуть під забороною вже з 1 квітня.

“Я закликаю правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами. Обмеження діятимуть, як мінімум, до 16 квітня. Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого розповсюдження вірусу. І не допустити трагічних наслідків”, - резюмував Кличко.

Нагадаємо, розширення карантинного режиму на громадський транспорт вже тривалий час обговорюється на рівному рівні — місцевому та загальноукраїнському. Київ потрапив разом з кількома іншими регіонами в “червону зону” карантину після того, як вручну посилив обмеження.

Утім, до рішення від середи, 31 березня, всі обговорення залишалися обговореннями. Таким чином Київ фактично повторюватиме частково свою долю навесні 2020 року, коли карантин був повноцінним локдауном — з повною зупинкою громадського транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, поширення коронавірусу COVID-19 в Україні спровокувало нову потужну хвилю захворюваності, яка своєю чергою відзначилася посиленням карантину в багатьох регіонах. Новий спалах зафіксували у лютому чи на початку весни — аналогічно з ситуацією 2020 року. Експерти Національної академії наук вважають, що вірус поширюватиметься надзвичайними темпами ще кілька тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?