ВООЗ спростувала ефективність ще одного препарату проти COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ спростувала ефективність ще одного препарату проти COVID-19

ВООЗ спростувала ефективність ще одного препарату проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я офіційно попередили, що Івермектин, який нещодавно почали активно рекламувати у соціальних мережах як "диво-засіб проти COVID-19", не слід використовувати у лікуванні коронавірусу.

Джерело:  NDTV

Що не так з Івермектином

ВООЗ звернула увагу на те, що наразі недостатньо доказів ефективності препарату. Саме тому представники організації озвучили нові рекомендації, згідно з якими протипаразитарний препарат можна використовувати лише в рамках клінічних випробувань.

Агентство ООН з охорони здоров'я також підтвердило той факт, що існує "дуже мало доказів" щодо впливу Івермектину на смертність, госпіталізацію та позбавлення вірусу від організму.

Оскільки наразі дуже мало даних про реакцію організму, ВООЗ попереджає, що використовувати ці ліки можна лише в рамках клінічних випробувань.

"Рекомендація стосується пацієнтів з будь-якою тяжкістю захворювання та будь-якою тривалістю симптомів", – наголошують представники ВООЗ.

Що відомо про дослідження Івермектину

Вчені чимало разів порівнювали Івермектин з плацебо та іншими препаратами у 16 рандомізованих контрольних дослідженнях, які охопили 2 400 пацієнтів, хворих на коронавірус.
Ці ліки створили ще в 70-х роках минулого століття, як засіб від паразитів. Препарат зразу ж продемонстрував високу ефективність проти коронавірусу в культурі клітин.

Уже майже рік його активно застосовують у боротьбі з недугою в деяких країнах Латинської Америки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?