Глава ВООЗ попередив світ, що пандемія коронавіруса не остання
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава ВООЗ попередив світ, що пандемія коронавіруса не остання

Глава ВООЗ попередив світ, що пандемія коронавіруса не остання
Джерело:  online.ua

Поки весь світ знаходиться в розпалі пандемії коронавіруса, глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус виступив з важливим попередженням. Він заявив, що пандемія коронавіруса не остання, і країнам вже зараз потрібно готуватися до нових епідемічних викликів, щоб не опинитися в такій же ситуації, як на початку пандемії COVID-19. За словами глави ВООЗ, вплив пандемії набагато більше, ніж сама хвороба, з далекосяжними наслідками для суспільств і економік - і це, на його думку, ні для кого не повинно бути сюрпризом. Гебреєсус підкреслив, що і коронавірус не повинен був стати несподіванкою в світлі прогнозів, рекомендацій і попереджень. На тлі досвіду боротьби з COVID-19, зазначає Гебреєсус, світ повинен винести уроки і грунтовно підготуватися до нових епідемій. Таке попередження глава ВООЗ озвучив у відеозверненні, присвяченому Міжнародному дню протиепідемічної готовності, передає ONLINE.UA.

"Важко повірити, що ще рік тому COVID-19 був абсолютно нам невідомий. За останні 12 місяців наш світ перевернувся догори дриґом. Так, вплив пандемії коронавіруса вийшов за межі власне хвороби і має далекосяжні наслідки для суспільств і економік. Ми всі повинні вивчити урок, який викладає нам пандемія. Історія вчить нас, що це не буде останньою пандемією і епідемією - і це факт нашого життя. Якщо уряди і суспільства будуть інвестувати в систему охорони здоров'я, це дасть нашим дітям і онукам більш безпечний світ ", - заявив глава ВООЗ.

Гебреєсус закликав направляти інвестиції на запобігання надзвичайним ситуаціям і розвивати первинну медичну допомогу. Він визнав за необхідне враховувати критично важливу взаємодія між людьми і тваринами, а також загрози, пов'язані зі зміною клімату, оскільки поточна пандемія COVID-19 показала тісний зв'язок між здоров'ям людей, тварин і планетою.

Важливо додати, що за станом на 27 грудня в світі зафіксовано вже понад 80,7 млн випадків зараження коронавірусом. За минулу добу в світі діагностували більш 451 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США, Великій Британії та Росії. Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 13 місці серед країн Європи - на 6 місці. На сьогоднішній день майже 22 млн осіб продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, більш 1,764 млн людей, вилікувалися - 57 млн пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ спрогнозували, коли закінчиться пандемія коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?