У ВООЗ спрогнозували, коли закінчиться пандемія коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ спрогнозували, коли закінчиться пандемія коронавіруса

У ВООЗ спрогнозували, коли закінчиться пандемія коронавіруса
Джерело:  NV

Поки весь світ завмер в очікуванні появи ефективної вакцини від коронавіруса в надії, що вона зупинить пандемію і поширення інфекції, експерти Всесвітньої оргназіціі охорони здоров'я закликають населення не розслаблятися. Вони вважають, що на шляху подолання пандемії світ знаходиться тільки на половині шляху і поки не варто розраховувати на її швидке завершення. Пандемія, як прогнозують в ВООЗ, закінчиться не скоро - вона триватиме ще як мінімум один рік. Про це заявив директор Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге, передає ONLINE.UA з посиланням на НВ.

"Є загальне знання про те, що подібні віруси розвиваються десь два роки, так що ми поки тільки на середині шляху", - спрогнозував Клюге.

Представник ВООЗ пояснив, що робити довгострокові прогнози про завершення пандемії - невдячна справа, оскільки сказати точно, що буде далі просто неможливо.

"Немає більш невдячної роботи, ніж передбачати непередбачуване. Як тільки заходи профілактики, локдауна і зусиль з контролю над вірусом активно застосовуються, він йде на спад. Варто розслабитися - і ми знову бачимо швидке зростання числа хворих", - пояснив представник ВООЗ від чого в першу чергу залежить тривалість пандемії.

Як відомо, засновник компанії Microsoft і один з найбагатших людей планети Білл Гейтс прогнозує, що пандемія коронавіруса закінчиться в 2022 році. Але він сподівається, що протягом 2021 року показники поширення вірусу вдасться знизити завдяки вакцини від коронавіруса. Гейтс оптимістично налаштований на те, що пандемія не буде тривати вічно. Глава представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт раніше ж відзначав, що коронавірус не вдасться перемогти як мінімум найближчі два роки. Він попереджав українців, чо ніхто не знає, як вірус поведеться в майбутньому, тотму закликав людей пристосувати своє життя таким чином, щоб співіснувати з коронавірусом паралельно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ відповіли, наскільки небезпечний новий штам коронавіруса, який виявили в Великій Британії та ще кількох країнах світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?