Експерти ВООЗ відповіли, наскільки смертельний новий штам коронавірусу в Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти ВООЗ відповіли, наскільки смертельний новий штам коронавірусу в Британії

Експерти ВООЗ відповіли, наскільки смертельний новий штам коронавірусу в Британії
Джерело:  online.ua

Світові експерти не встановили підвищеної смертності від ураження новим штамом коронавірусу COVID-19. У Всесвітній організації охорони здоров'я також звернули увагу на відсутність доказів щодо більш важкого перенесення інфекції людиною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву гендиректора структури Тедроса Аданома Гебреєсуса разом з експертами.

За словами очільника ВООЗ, поки що йдеться про підвищену здатність британського різновиду вірусу до інфікування людей. Для зменшення шансів на появу нових мутацій необхідно перш за все обірвати ланцюги передачі вірусу.

Одна з експерток організації Марія ван Керкхове наголосила, що новий різновид COVID-19 не вплине на ефективність провідних вакцин.

Головна наукова представниця ВООЗ Сумія Свімінатан звернула увагу на повільну мутацію коронавірусу в порівнянні із грипом. Утім, наразі невідомо значення мутації, яку зареєстрували у Великій Британії.

"SARS-CoV-2 мутує набагато повільніше, ніж грип. І дотепер, попри те, що ми спостерігали низку змін і мутацій, жодна з них не здійснила істотного впливу ні на чутливість вірусу до будь-якого з використовуваних нині терапевтичних засобів, ліків або вакцин, які перебувають в стадії розробки, і можна сподіватися, що так буде і далі", - пояснила вона.

Згідно з попередніми оголошеннями, заразність нового штаму на 70% перевищує заразність попереднього різновиду.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий штам коронавірусу COVID-19, який мутував у Великій Британії міг виникнути кількома шляхами. Експерти Центру громадського здоров’я України стверджують, що першою версією стала тривала інфекція у пацієнта з імуносупресією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?