Це не вакцина. Розроблено препарат, який викликає миттєвий імунітет до коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Це не вакцина. Розроблено препарат, який викликає миттєвий імунітет до коронавірусу

Це не вакцина. Розроблено препарат, який викликає миттєвий імунітет до коронавірусу
Джерело:  online.ua

Британські вчені розробили новий препарат, який не тільки як вакцина може запобігти зараженню коронавірусом, а й врятувати життя при інфікуванні Covid-19. Йдеться про коктейль антитіл під назвою Storm Chaser ( "Штормовий мисливець"). Його розробили вчені з Університетського коледжу Лондона спільно з фармацевтичною компанією Astrazeneca, яка раніше разом з Оксфордським університетом випустила свою вакцину проти коронавіруса. Перспективний препарат для лікування та попередження зараження коронавірусом зараз досліджують розробники. Препарат, правда, поки знаходиться на першій фазі клінічних випробувань на людях. Що на даний момент відомо про новий препарат, який викликає миттєвий імунітет до коронавірусу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

"Перевага цих ліків в тому, що вони дають негайні антитіла. Вакцини Pfizer і Oxford не дають повного імунітету приблизно протягом місяця", - пояснили розробники препарату його перевагу перед вакцинами.

За словами вчених, Storm Chaser є сумішшю антитіл і захищає від Covid-19 від шести до 12 місяців. Зокрема, препарат включає комбінацію антитіл тривалої дії, відому як AZD7442, яка була розроблена AstraZeneca.

В даний час в рамках клінічних випробувань препарат від коронавіруса ввели десяти людям. Якщо він доведе ефективність, то вже в березні-квітні 2021 року новіліки, що викликають миттєвий імунітет проти коронавіруса, можуть бути схваленими регулюючим органом з лікарських засобів. У разі схвалення препарат зможе забезпечити людям імунітет до COVID-19 вже протягом восьми днів, тоді як нинішнім вакцинам для цього необхідно близько місяця.

Нагадаємо, з 27 грудня всі країни ЄС починають вакцинацію. Напередодні вони отримали першу партію вакцини проти коронавіруса обсягом 300 млн доз. Україна не входить в список тих, кому гарантовано нададуть вакцину в першу чергу. Але українська влада намагається домогтися того, щоб препарат наша країна отримала якомога швидше. Відповідне завдання президент України Володимир Зеленський поставив главі МОЗ Максиму Степанову. Якщо Степанов не прискорить поставки вакцини в Україну, то, як стверджує Зеленський, його відправлять у відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ВООЗ попередив світ, що пандемія коронавіруса не остання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?