Зеленський пояснив, чому главу МОЗ Степанова не відправляє у відставку
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пояснив, чому главу МОЗ Степанова не відправляє у відставку

Зеленський пояснив, чому главу МОЗ Степанова не відправляє у відставку
Джерело:  online.ua

На тлі чуток про можливу відставку глави МОЗ Максима Степанова, роботою якого нібито невдоволено вище керівництво України, президент Володимир Зеленський вирішив поставити крапку в ціьому резонансному питанні. Український лідер пояснив, чому главу МОЗ Степанова не відправляє у відставку. На думку Зеленського, Степанов самий "міцний" міністр, який не здався перед пандемічними труднощами і продовжує намагатися боротися з коронавірусним викликом, хоча його попередники не могли впоратися з цим ні фізично, ні психологічно. Зеленський додав, що попереду у Степанова головна "перевірка". Вона полягає в вакцинації. За словами Зеленського, він поставив Степанову завдання - отримати вакцину в кінці січня, в крайньому випадку в лютому. Якщо він з цим не справиться, то, за словами Зеленського, в МОЗ доведеться знову проводити кадрову перестановку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Фокус.

"Сьогодні Степанов працює в складних умовах боротьби з коронавірусом. Мені дуже складно оцінювати. Він найміцніший з усіх, хто був. Це точно. Він намагається. Вважаю, що прем'єр-міністр і міністр охорони здоров'я повинні щільніше працювати разом, повноцінною командою. Мені здається, що це важливо ", - прокоментував Зеленський діяльність і досягнення Степанова в боротьбі з пандемією.

Але попереду перед Степановим, як зазначив Зеленський, стоїть складний виклик, який покаже - міністр він або не міністр. Йдеться про отримання Україною вакцини проти коронавіруса в умовах того, що наша країна не входить в список тих, кому гарантовано нададуть вакцину.

"Він повинен зробити все, щоб ми опинилися в цьому списку. Це і є перевірка", - заявив Зеленський, зазначивши, головний результат роботи Степанова всі побачать в лютому-березні наступного року.

Поряд з цим Зеленський запевнив українців, що 2021 рік буде легшим для українців, ніж 2020-й. Він переконаний, що легше стане не тільки з пандемією, але і в економічному плані. Президент пообіцяв українцям невелике економічне зростання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ спрогнозували, коли закінчиться пандемія коронавіруса. Експерти Всесвітньої оргназіціі охорони здоров'я закликають населення не розслаблятися. Вони вважають, що на шляху подолання пандемії світ знаходиться тільки на половині шляху і поки не варто розраховувати на її швидке завершення. Пандемія, як прогнозують в ВООЗ, закінчиться не скоро - вона триватиме ще як мінімум один рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?