Далай-лама звернувся до всіх людей з важливим закликом у День Землі
Категорія
Світ
Дата публікації

Далай-лама звернувся до всіх людей з важливим закликом у День Землі

Далай-лама звернувся до всіх людей з важливим закликом у День Землі
Джерело:  online.ua

Тібетський духовний лідер Далай-лама у четвер, 22 квітня, виступив зі спеціальною заявою з приводу Дня Землі.

Джерело: сайт Давай-лами

За словами буддистського понтифіка, він закликає у цей день звернути людей увагу на найголовніші проблеми, які склалися у нашій спільній домівці.

“Окремі організації та окремі держави виявляються безпорадними перед обличчям таких загальних проблем, як глобальне потепління та виснаження озонового шару. Ми не зможемо вирішити їх, якщо не об'єднаємо зусилля. Наша мати-Земля дає нам урок загальної відповідальності”, - наголосив Далай-лама.

Як приклад він згадав нестачу питної води в окремих регіонах. Подекуди навіть добробут людей, зокрема дітей, під загрозою через кризу найголовнішого з ресурсів.

“Занепокоює, що майже два мільярди людей у всьому світі страждають через відсутність доступу до основних медичних послуг. Зрештою нам під силу знайти рішення. Я вдячний генеральному секретарю Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішу за глобальний заклик до невідкладних дій”, - пояснив він.

Також духовний лідер згадав про природний закон взаємної залежності. Його неусвідомлення завдає надзвичайної шкоди довкіллю та людському суспільству, оскільки люди не розцінюють нашу цивілізацію як єдину.

З цього приводу він закликав людей вчитися добиватися не тільки власного добробуту, але й добробуту своєї родини, країни, людства в цілому.

“Щоб зберегти свою планету, ми повинні зараз і в усі часи робити внесок в екологічну просвіту і зростання особистої відповідальності. Турбота про навколишнє середовище повинна стати невіднятною частиною нашого повсякденного життя”, - наголосив Далай-лама.

Він згадав, що почав усвідомлювати важливість турботи про довкілля лише після того, як був вимушений залишити Тибет. Лише під час життя в незнайомих і незвичних умовах йому згадувалася тибетська чистота й недоторканість.

“У цей день давайте всі разом візьмемо на себе зобов'язання працювати заради оздоровлення навколишнього середовища, заради збереження нашого єдиного спільного дому — прекрасної Землі”, - резюмував Далай-лама.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?