Далай-лама публічно зробив щеплення від коронавіруса вакциною Covishield
Категорія
Культура
Дата публікації

Далай-лама публічно зробив щеплення від коронавіруса вакциною Covishield

Далай-лама публічно зробив щеплення від коронавіруса вакциною Covishield
Джерело:  online.ua

У суботу, 6 березня, духовний лідер буддистів, лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама публічно прищепився від коронавіруса. 85-річний тибетський духовний лідер вакцинувалася в госпіталі в індійському місті Дхарамсала. Після вакцинації він звернувся до людства і закликав усіх людей зробити щеплення від COVID-19, щоб запобігти серйозній проблемі, яку несе з собою пандемія. Важливо відзначити, що Далай-лама вакцинувалася препаратом Covishield - саме таку ж індійську вакцину, яка була розроблена AstraZeneca/Oxford, використовують для вакцинації в Україні. Відео вакцинації від COVID-19 Далай-лами було опубліковано на його офіційному Youtube-каналі, передає ONLINE.UA.

Після вакцинації Далай-лама розповів, що вирішив зробити щеплення за порадою друзів. Він зазначив, що відчуває себе добре (після вакцинації медики спостерігали за духовним лідером буддистів 30 хвилин) і також порекомендував вакцинуватися всім іншим.

"За словами моїх надійних друзів, в числі яких лікар, потрібно зробити цю ін'єкцію, щоб запобігти серйозну проблему. Ця ін'єкція дуже допомагає і дуже хороша. Тому ви теж повинні зробити її", - йдеться в зверненні Далай-лами.

Як відомо, на ранок 6 березня в Україні препаратом Covishield вакциновані вже 15758 осіб, 3277 з яких за минулу добу. Всього в країні поки є 500 тисяч доз вакцин. В першу чергу ці щеплення отримують медики, які займаються лікуванням хворих на коронавірус, і військові з зони ООС.

Нагадаємо, індійська вакцина Covishield, розробником якої є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, створена Serum Institute India. Covishield - це векторна вакцина, яка створена на основі генно модифікованого аденовірусу шимпанзе. Вона показала ефективність 82% на третій фазі випробувань. Влітку 2021 року в Україні очікується поставка американської вакцини Novavax, яку також виготовляє найбільший в світі виробник вакцин Serum Institute. Українська влада вже забронювала 15 млн доз препарату. Novavax - це рекомбінантний вакцина, створена на основі спайк-білка молекули коронавируса SARS-CoV-2. Вакцина Novavax показала підсумкову ефективність 89,3%. Для основного штаму показник ефективності склав 95,6%. Також препарат був протестований для нового штаму "британського" коронавіруса і показав 85,6% ефективності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський на Донбасі зробив щеплення від коронавіруса. Президент переконаний, що вакцина дозволить нам знову жити без обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?