Необхідно прийняти відповідальність - Далай-лама терміново звернувся до людства
Категорія
Світ
Дата публікації

Необхідно прийняти відповідальність - Далай-лама терміново звернувся до людства

Необхідно прийняти відповідальність - Далай-лама терміново звернувся до людства
Джерело:  online.ua

Тібетський духовний лідер Далай-лама XIV виступив з новим зверненням до всього населення Землі. Він закликає людство піклуватися про нашу блакитну планету, оскільки іншої домівки в нас немає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву, оприлюднену у Facebook.

За словами буддистського лідера, питання екології — це питання нашого виживання. "Мільйони юних братів і сестер" виходили на демонстрації для того, щоб достукатися до людей та закликати їх піклуватися про клімат.

Далай-лама таким чином відзначив досягнення Грети Тунберг, яка започаткувала рух Fridays for Freedom ("П'ятниці за Свободу").

"Я вірю, що кожна особа має обов'язки допомагати нашій глобальній родині рухатися у правильному напрямку. Молитов та добрих побажань не вистачає. Нам необхідно прийняти відповідальність. Найбільший рух людства розквітнув з індивідуальної людської ініціативи", - підкреслив він.

Духовник зауважив, молодь XXI сторіччя має змогу втілювати зміни, здатна започаткувати епоху миру та діалогу. Він назвав надією людства людей, які спрямовують загальні зусилля на пошуку розв'язання проблеми кліматичних змін, однак не тільки на молодь необхідно робити ставку.

"Нам слід обрати політичних лідерів, які діятимуть проти проблеми з невідкладністю... Люди обрали велику кількість "зелених" парламентарів у Німеччині, Швейцарії, Фінляндії, Бельгії, Нідерландах та Європейському парламенті... Я часто мав враження, що політики не беруть до уваги клімат та охорону довкілля достатньо серйозно. Невігластво — це ворог №1", - резюмував Далай-лама.

Останні наукові дослідження вказують на критичний рівень використання земного "бюджету" вуглецю. Наразі саме ця "валюта" найбільш коштовна для людства, а от політики, здається, вже втратили ліміт виправдань.

Духовний лідер нагадав, як монах він не має дітей, але людям з родинами варто пам'ятати, що саме їх нащадкам жити на цій планеті.

"Ми на початку XXI сторіччя. Вже зараз нам слід дивитися заздалегідь на те, яким все може бути у XXII та XXIII сторіччях", - завершив заяву Далай-лама.

Як повідомляв ONLINE.UA, людство повністю вичерпало запас природних ресурсів на 2020 року, у зв’язку з чим вже з 23 серпня живе в екологічний борг. Саме сьогодні настав День екологічного боргу, коли кількість використаних людиною ресурсів — вода, чисте повітря, грунт — з початку року перевищує той обсяг, який Земля здатна відтворити за 365 днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?