Бійці ЗСУ дали потужну відсіч бойовикам на Донбасі за поранення двох військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці ЗСУ дали потужну відсіч бойовикам на Донбасі за поранення двох військових

Бійці ЗСУ дали потужну відсіч бойовикам на Донбасі за поранення двох військових
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі 30 січня залишається складною. Бойовики атакують позиції українських захисників з безпілотників, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, залучаючи до обстрілу снайперів. У суботу в порушення перемир'я бойовики знову відкрили вогонь по позиціях ООС поблизу села Новомихайлівка Мар'їнського району Донецької області. В результаті ворожої атаки двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Бійці ЗСУ дали потужну відсіч бойовикам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу української делегації в ТКГ і пресцентр оперативно-тактичного угруповання "Схід".

"Сьогодні, 30 січня, збройні формування Російської Федерації в черговий раз порушили режим припинення вогню і відкрили прицільний обстріл позицій українських захисників з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік Новомихайлівки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». В результаті обстрілу двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали поранення. На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь ", - повідомили українські військові.

Про черговий обстріл бойовиків на Донбасі українська сторона СЦКК вже повідомила в Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ. Там уточнили, що поранених військовослужбовців оперативно госпіталізували в медустанову, де вони отримали належну допомогу. Стан поранених оцінюється як стабільний.

Важливо відзначити, бойовики щодня порушують режим перемир'я на Донбасі. Тільки напередодні, 29 січня, вони 5 разів відкривали вогонь по позиціях ООС, в результаті обстрілів осколкові поранення отримали двоє українських військовослужбовців. 30 січня також стало відомо, що в лікарні помер український військовослужбовець Роман Дзюбенко, поранений на Донбасі снайпером бойовиків 26 січня поблизу населеного пункту Попасна в Луганській області.

Українська сторона СЦКК також повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців. Серед зафіксованих Місією у Донецькій області 474 порушення режиму припинення вогню, більшість, за оцінкою спостерігачів, сталися на непідконтрольній Уряду України території та були оцінені як навчання з бойовою стрільбою в межах зони безпеки, що є грубим порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року, згідно з яким проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна готує відповідь на спроби бойовиків і російських пропагандистів об'єднати ОРДЛО з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?