Україна відповість на спроби об'єднати ОРДЛО з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відповість на спроби об'єднати ОРДЛО з Росією

Україна відповість на спроби об'єднати ОРДЛО з Росією
Джерело:  online.ua

Скандальний "форум" пропагандистів і бойовиків в окупованому Донецьку - це чергова спроба Кремля перекроїти Україну під свої лекала. Таким чином команда російського президента Володимира Путіна намагається нав'язати жителям ОРДЛО "русскій мір", щоб перешкодити відновленню суверенітету України над окупованими територіями. Але це провальна спроба, на яку рішуче відповість Україна. Влада України обов'язково проінформує зарубіжних партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, який прокоментував представлену окупантами так звану доктрину "Русский Донбас", що була презентувана на "форумі" в Донецьку за участю головних російських пропагандистів, передає ONLINE.UA.

"Російське керівництво не залишає ідеї перекроїти Україну під свої лекала. "Форум" в Донецьку - створення перешкод для мирної реінтеграції тимчасово окупованих терріторій України. Проінформуємо партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі", - заявив Ніколенко.

Як відомо, глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав так звану доктрину "Русский Донбас" черговим фантастичним твором. Він запевнив, що українська влада адекватно оцінює всі ризики, пов'язані з цим "документом", і готова на них відповідати.

"Нікому не заборонено писати фантастичні романи або документи, які нагадують твори фантастів. Вони можуть там що завгодно собі схвалювати, але ми розуміємо всі ризики і готові до них", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, кілька днів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі ухвалили доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "дркумента" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати руських".

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук відреагував на суперечливі заяви РФ і ОРДЛО щодо майбутнього Донбасу. Він вважає, що Путін і його соратники намагаються перехитрити самі себе. Кравчук підкреслив, що така ситуація породжує багато запитань до Росії і ОРДЛО, які вже на наступному засіданні ТКГ він має намір поставити главі російської делегації Борису Гризлову.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вичікує зміни керівництва Німеччини та Франції, які, як сподівається президент Росії, посилять тиск на Україну з тим, щоб вона прийняла російські умови по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?