Бійці ЗСУ потужно відповіли на небезпечні обстріли бойовиків на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці ЗСУ потужно відповіли на небезпечні обстріли бойовиків на Донбасі

Бійці ЗСУ потужно відповіли на небезпечні обстріли бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі 17 лютого залишається складною. Бойовики атакують позиції українських захисників з безпілотників, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, залучаючи до обстрілу снайперів. Напередодні ворог чотири рази відкривав вогонь по позиціях бійців ООС. На небезпечні обстріли бойовиків потужно відповіли українські військові. Що відбувається на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу штабу ООС.

У ранковому зведенні з фронту зазначено, що бойовики відкривали вогонь поблизу Красногоровки, Південного і Водяного. По позиціях українських захисників вони вели вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових і підствольних гранатометів, а також зі снайперської зброї. Українські військові відбили атаку. В результаті обстрілу жоден захисник України не постраждав.

"На прицільні обстріли з боку противника українські захисники відкривали вогонь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає", - повідомили в штабі ООС.

Як відомо, через загострення ситуації на Донбасі зону ООС за дорученням президента України Володимира Зеленського головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак минулого тижня вже їздив в зону ООС. Він ознайомився з ситуацією на місці і обговорив з військовими на фронті подальші дії української армії у відповідь на непередбачувані провокації бойовиків. Слідом за ним на Донбас їздив і сам президент Володимир Зеленський. Український лідер констатував, що перемир'я зірвано бойовиками і що режим припинення вогню потрібен був тільки українській стороні. Причиною зриву перемир'я і загострення ситуації на Донбасі, на думку Зеленського, є підготовка Кремля до переговорів ТКГ і спроба російської влади натиснути на офіційний Київ. У свою чергу глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук закликає дозволити українським військовим дзеркально реагувати на обстріли з боку бойовиків і не чекати, поки вони будуть вбивати українських захисників. Він переконаний, що Росія не збирається йти ні на які поступки по Донбасу, тому Україна не повинна проявляти слабкість.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Франції розкритикували новий план Зеленського по Донбасу. Офіційний Париж вважає небезпечним намір української влади у відповідь на загострення відмовитися від Мінських угод і перейти до плану Б, спрямованому на завершення війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?