Блінкен назвав головну мету візиту в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен назвав головну мету візиту в Україну

Блінкен назвав головну мету візиту в Україну
Джерело:  online.ua

Голова Державного департаменту Сполучених Штатів Ентоні Блінкен прибув у середу, 5 травня, до України та пояснив, у чому полягає головна мета цього офіційного візиту.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Американський топдипломат вранці у четвер, 6 травня, вже провів особисту зустріч з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. За підсумками переговорів він згадав потужне партнерство між державами.

“Я щасливий знову повернутися до України. Я тут із дуже простої причини - представляю президента Байдена. Ми хочемо підтвердити сильне партнерство між нашими країнами, а також нашу підтримку суверенітету України, територіальної цілісності та незалежності, засвідчити нашу відданість роботі з вами, доки ви зміцнюєте свою демократію, будуєте інституції та боретеся з корупцією”, - наголосив Блінкен.

Держсекретар разом з міністром після зустрічі відвідали у компанії предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія Стіну пам'яті героїв України, що поклали життя в боротьбі за незалежність.

Сам Кулеба прокоментував зустріч з Блінкеном через Twitter.

“Важливо, що мій колега та друг Ентоні Блінкен здійснює перший візит у цю частину Європи саме до України. Зміцнення взаємодії України і США як демократичних союзників у Центральній Європі і Чорному морі — це внесок у безпеку та успіх наших держав і всього євроатлантичного простору”, - наголосив міністр.

Візит Блінкена в Україну

Приїзд державного секретаря стався одразу після того, як трохи зменшилася напруга на спільному кордоні України з Росією, де Кремль упродовж кількох тижнів збирав війська та говорив про “загрозу”.

Американська сторона у цій ситуації вимагала від режиму Володимира Путіна перестати провокувати ескалацію на кордоні, відвести війська та зайнятися реальним врегулюванням конфлікту. Також офіційний Вашингтон висловлював підтримку Україні на тлі цього загострення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?