Блінкен та Лавров зустрілися в кулуарах G20
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен та Лавров зустрілися в кулуарах G20

Блінкен та Лавров зустрілися в кулуарах G20
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен та голова МЗС Росії зустрілися на саміті G20. Це була перша їхня зустріч з моменту російського вторгнення в Україну.

Джерело: Sky News

Розмова Лаврова з Блінкеном

Держсекретар США та міністр закордонних справ Росії коротко поговорили в кулуарах сьогоднішньої зустрічі дипломатів G20, повідомляють у США.

Відомо, що Ентоні Блінкен і Сергій Лавров спілкувалися приблизно 10 хвилин під час зустрічі на конференції в Нью-Делі, що, як вважають, було їх першою розмовою сам-на-сам після початку війни.

За словами високопоставленого чиновника США, Блінкен закликав Росію скасувати своє рішення призупинити участь у великому ядерному договорі про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Повідомляється також, що він запевнив Лаврова у тому, що США підтримуватимуть Україну «стільки, скільки буде потрібно».

Наостанок він закликав Москву звільнити американця Пола Велана затриманого Росією в 2018 році.

Чиновник повідомив, що Блінкен не певен, що сьогоднішні обговорення спричинять зміни в операціях Росії. Проте що саме відповів Лавров повідомляти відмовився.

РосЗМІ, в свою чергу, повідомляють, що Блінкен і Лавров не зустрічалися в кулуарах саміту, а говорили на ходу.

На пресконференції Лаврова після зустрічі G20 не згадувалось про його переговори із Блінкеном.

Довідка про минулий саміт G20

На минулому саміті G20, що відбувся на острові Балі у листопаді минулого року, Велика Британія та ЄС бойкотували російського очільника МЗС Сергія Лаврова і заохочували союзників ігнорувати виступ делегації Москви.

Президент України Володимир Зеленський тоді заявляв, що Україна не братиме участі у саміті, якщо там буде російський президент Володимир Путін.

Президенти США Джо Байден й Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час зустрічі в рамках саміту G20 обговорили Чорноморську зернову ініціативу та необхідність її продовження.

В цілому, більшість європейських лідерів закликали зупинити “варварську” агресію РФ та підтримали Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?