Блінкен закликав американців виїхати з РФ після арешту журналіста WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Блінкен закликав американців виїхати з РФ після арешту журналіста WSJ

Блінкен закликав американців виїхати з РФ після арешту журналіста WSJ
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен відреагував на арешт Росією американського журналіста видання The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Джерело: Ентоні Блінкен

Громадян США закликають покинути Росію

Ентоні Блінкен засудив арешт у Росії журналіста видання The Wall Street Journal Евана Гершковича й закликав американців, що перебувають у РФ, якомога швидше виїхати з країни.

Якнайбільше суворим чином засуджуємо неодноразові спроби Кремля залякати, придушити й покарати журналістів і представників громадянського суспільства, – підкреслив він.

Також держсекретар зазначив, що відомство перебуває на зв’язку з редакцією The Wall Street Journal, а також докладає зусиль для консульської та іншої підтримки затриманого журналіста.

Блінкен нагадав про попередження щодо подорожей у Росію, яке раніше оголосив Державний департамент США, і закликав американських громадян, які відвідують РФ чи проживають там, негайно виїхати.

Що відомо про затримання журналіста WSJ

ФСБ звинуватила американського журналіста Wall Street Journal, на ім'я Евана Гершковича у шпигунстві та порушенні державної таємниці, у той час, як видання відкидає звинувачення та вимагає його звільнення.

Згодом його затримали в Єкатеринбурзі у справі про шпигунство та заарештували до 29 травня.

Гершковича взяли під варту терміном 1 місяць і 29 діб за статтею 276 КК РФ Лефортовським районним судом Москви. Якщо його визнано винним, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

РосЗМІ повідомляють, що журналіста доставили до суду близько другої години дня за московським часом. Перед цим, всі відвідувачі були евакуйовані з будівлі суду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?