Чи може Туреччина заарештувати Путіна під час його візиту до Анкари — відповідь посла
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи може Туреччина заарештувати Путіна під час його візиту до Анкари — відповідь посла

Чи може Туреччина заарештувати Путіна під час його візиту до Анкари — відповідь посла
Джерело:  online.ua

Володимир Путін, ймовірно, відвідає Туреччину наприкінці квітня, але офіційної інформації про це поки що немає. Україна готує свою позицію щодо цього питання. Можливо, розробляються варіанти візиту російського лідера.

Джерело: посол України у Туреччині Василь Боднар

Україна відреагувала на можливий візит Путіна до Туреччини

ЗМІ повідомили про можливий приїзд Володимира Путіна до Туреччини наприкінці квітня, що спричинило підготовку офіційної позиції з боку України. Проте офіційні органи влади поки що не підтвердили цю інформацію.

Як зазначив представник українського МЗС, можливий візит президента Росії може бути пов'язаний із запуском першого енергоблоку на атомній електростанції, що будується в Туреччині, яку будує Росатом. Наразі Україна опрацьовує це питання.

Дипломат наголосив, що для Путін – воєнний злочинець, тому йому " краще їхати до Гааги".

Чи затримають Путіна в Туреччині

Боднар заявив, що Туреччина не приєдналася до Римського статуту Міжнародного карного суду, який видав ордер на арешт Путіна. Тому, мабуть, у Туреччині диктатора не зможуть затримати.
Проте можливість арешту Путіна існує в інших країнах.

Наприклад, Вірменія, яка визнала зобов'язання, закріплені Римським статутом, може стати потенційною країною для арешту Путіна.

Також, можливо, першою країною, де його затримають, стане Південно-Африканська Республіка під час його запланованого візиту в серпні.

Німеччина також висловлює готовність затримати Путіна у разі його відвідування на її території, хоча Росія у відповідь вже виявила погрози "піти на Берлін".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?