Блінкен заявив про провал ще однієї цілі Путіна у війні проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен заявив про провал ще однієї цілі Путіна у війні проти України

Блінкен заявив про провал ще однієї цілі Путіна у війні проти України
Джерело:  online.ua

На переконання шефа американської дипломатії, Росія "вже програла війну" в Україні, враховуючи цілі, які очільник Кремля Володимир Путін ставив перед собою на початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: CNN

Ще одна ціль Путіна у війні проти України провалилася — Блінкен

Метою було стерти Україну з карти, ліквідувати її незалежність, її суверенітет, підпорядкувати її Росії. Це вже давно провалилося, - наголосив очільник Держдепу США.

Американський дипломат також звернув увагу на те що на відміну від росіян, "українці борються за свою землю, за своє майбутнє, за свою країну, за свою свободу".

За словами Ентоні Блінкена, у США припускають, що контрнаступ Збройних Сил України триватиме ще принаймні декілька місяців.

Шеф американської дипломатії також не приховує, що під час контрнаступальних операцій українська армія зіткнулася зі значним опором.

Це все ще відносно ранні дні контрнаступу. Це важко. Це не завершиться протягом наступного тижня чи двох, – зазначив глава Держдепу США.

Журналісти з'ясували, що може перешкодити контрнаступу ЗСУ

Як зазначає редакція видання The Wall Street Journal, цілком можливо, що контрнаступ Збройних сил України може зайти в глухий кут у зв’язку з браком зброї, а також через недостатню підготовку бійців ЗСУ.

За словами журналістів, західні військові знали, що українським воїнам бракує підготовки і озброєння – від снарядів до бойових літаків.

Однак Захід плекав надію, що українська мужність і винахідливість все одно переможуть.

Але цього не сталося. Глибокі й смертоносні мінні поля, розгалужені укріплення і російська військово-повітряна міць значною мірою заблокували суттєве просування українських військ. Натомість кампанія ризикує зайти в глухий кут, що може призвести до загибелі людей і техніки без суттєвої зміни імпульсу, — припускають журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?