Блінкен знає головну причину перемоги України у війні з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен знає головну причину перемоги України у війні з Росією

Блінкен знає головну причину перемоги України у війні з Росією
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен знає головну причину перемоги України у війні з Росією. Його коментар пролунав після візиту до України минулого тижня.

Джерело: The Hill

Блінкен знає головну причину перемоги України

Ентоні Блінкен заявив, що президент Росії Володимир Путін уже програв війну в Україні. За його словами, успіх нашої країни полягає у тому, що народ бореться за неї, а громадяни держави-терориста за свою – ні.

Держсекретар підкреслив, що спроби Путіна стерти Україну з землі не увінчалися успіхом.

І причина, через яку я, як і раніше, дуже впевнений у кінцевому успіху України, полягає в тому, що вони борються за свою країну, за своє майбутнє і за свою свободу, а росіяни – ні. І майте на увазі, Путін уже програв у тому, чого намагався досягти. Він намагався стерти Україну з карти та її незалежність, підкорити її Росії. Це вже провал, – сказав він.

Блінкен також заявив, що він не бачить жодних ознак того, що Путін хоче брати участь у значимій дипломатії.

Для танго потрібні двоє, і поки що ми не бачимо ознак того, що Володимир Путін зацікавлений у значній дипломатії. Якщо він це зробить, я думаю, що українці вступлять у бій першими, а ми будемо одразу за ними. Усі хочуть, щоб ця війна закінчилася, але вона дотримується справедливих та довгострокових умов, які відображають суверенітет та територіальну цілісність України, – сказав держсекретар.

Його коментарі пролунали після візиту до України минулого тижня.

Поїздка Блінкена до України

Вранці 6 вересня очільник Держдепу США Ентоні Блінкен та прем’єрка Данії Метте Фредеріксен прибули до Києва.

Варто зазначити, що це сталося після нової масованої атаки РФ на Україну.

Метте Фредеріксен знову відвідала Бучу, а після того виступила в українському парламенті.

Шеф американської дипломатії разом з главою МЗС України вшанував полеглих українських воїнів на Берковецькому кладовищі.

У рамках візиту заплановані його зустрічі з Володимиром Зеленським та Денисом Шмигалем.

Як повідомляють інсайдери Reuters, держсекретар перебуватиме в Україні два дні.

Під час поїздки Блінкен оголосив про виділення Україні додаткової допомоги США у розмірі 1 мільярда доларів, яка включатиме підтримку з повітря та інші ресурси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?